Search by category:
Egyéb kategória

Második adventi gyertyagyújtás

Második adventi gyertyagyújtás
Száz Ildikó
2020. 12. 06., v – 08:10

2020. december 6., vasárnap – 11:00
Érsekújvár
Friss ikon
Off

Törzs

Az ötletadók a civil szervezeteket tömörítő KultúrKorzó és a 7-es számú Czuczor Gergely Cserkészcsapat tagjai. 2011-ben, az első érsekújvári koszorúszentelésen és gyertyagyújtáson több mint százan vettek részt, azóta is minden évben kultúrműsor kísérte az első vasárnapi gyertyagyújtást. Idén Érsekújvárban és a régióbeli községekben is jóval szerényebb keretek között zajlott a koszorúszentelés és a gyertyagyújtás. Ám a lakosok rendszerint megállnak az óriáskoszorúknál, és a legtöbb községben ünnepi világítás teszi meghittebbé a várakozás idejét.

Szímő

A Vág menti Szímőn a Jedlik-ház előtti téren készült el, a szomszédos Andód községben Czuczor Gergely papköltő szobránál áll az óriáskoszorú, a főút közelében.

Andód

Kamocsán a községi parkot díszíti adventi óriáskoszorú, és a komáromi járásbeli Keszegfalván a templommal szemben, a helyi alapiskolánál gyönyörködhetnek a lakók az ünnepi koszorúban.

KamocsaKeszegfalva

 

Bevezető
Érsekújvár/Andód/Kamocsa/Szímő/Keszegfalva |

A járási székhely főterén, a Szentháromság-szobor köré idén is elkészítették az adventi óriáskoszorút, és ünnepi díszbe öltözött a város főtere.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár/Andód/Kamocsa/Szímő/Keszegfalva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment