Search by category:
Egyéb kategória

Karácsonyi otthon a VASÁRNAPBAN: Bárczi Zsófiánál jártunk

Karácsonyi otthon a VASÁRNAPBAN: Bárczi Zsófiánál jártunk
Récsei Noémi
2020. 12. 14., h – 08:41

2020. december 14., hétfő – 08:47
karácsonyi otthon
Friss ikon
Off

Törzs

A pillanat megélésén túl arra is törekszik családjával, hogy mindenki igényei, elképzelési maradéktalanul érvényesüljenek. Számára az ünnep nemcsak hagyomány, hanem életérzés, megnyugvás, megérkezés.

Récsei Noémi Bárczi Zsófiánál járt, ahol megtudta, az advent, a karácsonyt megelőző időszak mennyire van jelen az életében? Az elmúlt hónapok segítik-e vagy inkább hátráltatják a hangolódást? Mennyire tudja magát mentesíteni a munka alól az ünnepek alatt? Hogyan lehet jól ötvözni a karácsonyi asztalnál a spanyol és a szlovákiai magyar hagyományokat? Milyen a menete a karácsonyi készülődésnek, sürgölődésnek? Mennyiben tér el a hagyományostól? Hogyan lehet jól megélni az ünnepet, a pillanatot? Hogy lehet leküzdeni az ünnep körüli elvárásokat, szorongásokat? Hogyan őrizhetjük meg és teremthetjük újra a boldog, gyermekkori pillanatokat? Mitől lesz kiegyensúlyozott, boldog az ünnep? Van-e olyan különleges karácsonyi emléke, amit mindmáig szeretettel őriz?

A már megvásárolható ünnepi Vasárnapban ezekre a kérdésekre is választ kapnak.

Bevezető

Bárczi Zsófia, Madách-díjas szlovákiai magyar író, egyetemi docens, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának dékánja most olyan ünnepi pillanatokat oszt meg Olvasóinkkal, amire ez ideig nem volt példa.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment