Search by category:
Egyéb kategória

Naď: Nem tudom elképzelni, hogy más irányítsa a járványhelyzetet, mint Matovič

Naď: Nem tudom elképzelni, hogy más irányítsa a járványhelyzetet, mint Matovič
Hegedűs Norbert
2020. 12. 22., k – 10:24

2020. december 22., kedd – 10:24
Jaroslav Naď
Friss ikon
Off

Törzs

„A COVID-projektmenedzser színtiszta utópia, mert mindig ott lesznek a politikai következmények, amelyeket csak a vezető kezelhet, illetve amit neki kell kezelnie. Ez a vezető pedig Igor Matovič, mivel ő a kormányfő” – közölte a TASR-nek adott interjújában. A kormányon belüli ellentétek, és főleg az intézkedések elfogadása kapcsán nem tart attól, hogy előrehozott választásokra kerülne sor. Szerinte értékrendbeli, nem pedig személyi küzdelemről van szó.

„Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy kiválasztunk valakit, Jozef Makot, egy tucatembert, és azt mondjuk neki, hogy te leszel ennek a projektnek a menedzsere” – jelentette ki Naď.

Szerinte az is kérdéses, hogy az illetőnek meglennének-e a szükséges jogkörei. Ugyanígy azt sem tudná elképzelni, hogy védelmi miniszterként ő maga vegye át a járványhelyzet irányítását. A járványhelyzet szerinte mindenütt rossz a világban.

„Ezt egy konkrét személlyel azonosítani rendkívül igazságtalan” – tette hozzá.

A járványhelyzet kezelése kapcsán elismerte, hogy rossz hatást kelt, ha a kormány elfogad egy határozatot, és két napra rá, a járványügyi bizottság ülésén, a helyzetre való tekintettel sokkal szigorúbb szabályokat foganatosítanak. „Arról lehet beszélni, hogy kinek legyen nagyobb szava: a kormánynak, a központi válságstábnak vagy a járványügyi bizottságnak” – mondta.

A kormányon belüli ellentétek szerinte értékrendbeli, és nem személyi jellegű különbségeken alapulnak. Mint elmondta, a viták főleg a járvány miatt kialakult helyzet kezelését érintik. Az OĽANO szerinte inkább az egészségügyi következményekkel foglalkozik, az SaS pedig a gazdaságiakkal. A többi döntés 99 százaléka a miniszter szerint problémamentesen zajlik.

Bevezető

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter nem tudja elképzelni, hogy a kormányfő helyett más valaki menedzselje a járványhelyzetet.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment