Search by category:
Egyéb kategória

Nincs kiugróan magas eredmény

Nincs kiugróan magas eredmény
Tornyai Bianka
2021. 02. 01., h – 20:31

2021. február 2., kedd – 11:00
A peredi alapiskola tornatermének tesztelőcsapata

Friss ikon
Off

Törzs

Nagyfödémesen a hétvégén levett 2138 minta 1,68 százaléka zárult pozitív eredménnyel, vagyis összesen 36 teszt. Az előző 8 napban összesen 5499 tesztet végeztek, 107 pozitív mintát találtak, vagyis az elvégzett tesztek 1,94 százaléka lett pozitív. A község saját maga üzemeltetett tesztelőpontján szerdától péntekig továbbra is lehet szűrést végeztetni, a szolgáltatás 10 euróba kerül. 

Felsőszeliben a regisztrációs rendszernek köszönhetően nagyon gyorsan ment a mintavétel, várakozni szinte egyáltalán nem kellett. Két nap alatt 1636 tesztet sikerült elvégezni. A pozitív esetek száma 24, ebből egy galántai lakos volt. Százalékban kifejezve ez 1,46-ot tesz ki.

Pereden 1765 tesztet végeztek el két nap alatt, 24 mintában mutatták ki a koronavírus jelenlétét, ami 1,36 százalékot jelent. Szombaton és vasárnap délelőtt azok vehettek részt a tesztelésen, akik előzetesen regisztráltak, vasárnap 13 órától 19 óráig pedig azok, akik nem kértek időpontot. Az adminisztrációt végző önkéntesek elmondták, nagy segítséget jelentett a regisztrációs rendszer, folyamatos volt a tesztelés. “Vasárnap ebéd után kicsit több ember jött össze a két mintavételi helyen, nagyjából 15 óra 30 percig kellett sorban állni, de utána már inkább a tesztelőcsapat várt a mintavételre érkezőkre. Amennyiben ismét lesz tesztelés, ugyanebben a formában szeretnénk lebonyolítani, mert úgy látjuk, szükséges meghagyni egy idősávot azoknak, akik valami miatt nem tudnak vagy nem akarnak időpontot kérni. A tesztelés végén jöttek néhányan a környező településekről olyan helyekről, ahol már bezártak a tesztelőhelyek” – mondta el Agócs Kőrösi Ildikó, a település polgármestere.

Bevezető
Nagyfödémes/Felsőszeli/Pered |

A mátyusföldi települések legtöbbjén a múlt heti eredményekhez hasonlóak születtek. A tesztelés gyorsan, problémamentesen zajlott, de a szűrést végző szakemberek elmondása szerint a lakosok kezdenek belefásulni a tesztelésbe.

Település / hely
Nagyfödémes/Felsőszeli/Pered

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment