Search by category:
Egyéb kategória

Kérdéses egy újabb szűrés, fáradtak a tesztelők

Kérdéses egy újabb szűrés, fáradtak a tesztelők
Tornyai Bianka
2021. 02. 01., h – 20:22

2021. február 2., kedd – 12:00
Ügyesen, várakozás nélkül teszteltek Galántán

Friss ikon
Off

Törzs

Ma is folytatódik a tesztelés Szencen. A mintavételre négy helyszínen öt tesztelőcsapat várja az érdeklődőket. Előzetes regisztráció nélkül a Jozef Gregor Tajovský alapiskola tornatermében 9 órától 18 óráig, a Napfényes-tó déli partján lévő közösségi helyiségben ugyancsak 9 órától 18 óráig, a Dialničná 5 címen található helyszínen 8 órától 18 óráig tesztelik le a lakosokat. Aki meghatározott időpontot igényelt a város regisztrációs rendszerében, azt a Napfényes-tó déli partján lévő közösségi helyiségében tesztelik 8 és 16 óra között. A hétvégén, péntektől vasárnapig 8462 tesztet végeztek el Szencen, ebből 140 teszt zárult pozitív eredménnyel, ami 1,65 százalékot jelent. 

Karanténban a hivatal

A városi hivatal február 1-től 5-ig karantén miatt zárva tart. Szintén be kellett zárni az anyakönyvi hivatalt, az iktatót és a pénztárt. Halaszthatatlan esetben a városi hivatal osztályain dolgozókkal lehet konzultálni telefonon. A telefonszámok a város weboldalán találhatók. Szenc hulladék-gyűjtőudvara visszavonásig zárva tart. Csupán a konyhai hulladék gyűjtéséhez szükséges edényeket, a szelektált hulladékgyűjtésre használt zsákokat és a hulladékgyűjtésről szóló információs kiadványokat adják ki a gyűjtőudvaron. A nyilvánosság előtt zárva van a szenci építésügyi hivatal is. Sürgős esetben a simonovak@senec.sk e-mail címen lehet felkeresni a hivatalt. A város kéri a szociális otthonban étkezőket, hogy az étkezésért fizetendő díjat kizárólag elektronikus formában utalják át. 

Galántán 6891 személytől vettek mintát a hétvégén, akiknek egynegyede nem galántai lakos. A pozitív eredmények száma 115, vagyis 1,67 százalék. Peter Paška polgármester Facebook-bejegyzésében azt írta, a héten „anyagfáradtság” miatt nem lesznek képesek egész hétvégén tesztelni. Hangsúlyozta, egy felmérés szerint a megkérdezettek körülbelül kétharmada nem hajlandó többször teszteltetni magát. A polgármester szerint ez Galántán is megmutatkozik, hiszen a 15 évnél idősebb lakosságnak csupán a 39 százaléka vett részt a szűrésen. 

Felelőtlen fertőzöttek

Felhívta a lakosok figyelmét a rendőrség üzenetére, mi szerint mindenkit, akinél felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja, felszólítanak a rendelkezések szigorú betartására. „Ahelyett, hogy újabb mintavételre mennének, azonnal karanténba kell vonulniuk azoknak, akiknek pozitív lett a tesztjük. Galántán már négy személyt gyanúsítottak meg a veszélyes fertőző betegség terjesztésének bűncselekményével. Amennyiben valaki kételkedik az antigén teszt eredményében, igényelheti a sokkal megbízhatóbb PCR-szűrést a kórházban, de mindenképpen be kell tartania az érvényben lévő rendelkezéseket” – fogalmazott a polgármester.

Bevezető
SZENC/GALÁNTA |

Szencen vesztegzár alá kerültek a városi intézmények a koronavírus miatt. Galántán a polgármester a karanténkötelezettségek betartására szólított fel.

Település / hely
SZENC/GALÁNTA

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment