Search by category:
Egyéb kategória

Lesz elég teszt – ígérik a Dunaszerdahelyi járásban

Lesz elég teszt – ígérik a Dunaszerdahelyi járásban
Kiss Bartalos Éva
2021. 02. 05., p – 13:37

2021. február 5., péntek – 14:05
teszt

Friss ikon
Off

Törzs

Körülbelül 80 ezer tesztet készítettek be az önkormányzatok számára a Dunaszerdahelyi Járási Hivatalban. Az idei első országos tesztelés során 67 511 mintavételt végeztek el a Dunaszerdahelyi járásbana Belügyminisztérium oldalán található táblázat szerint. Michal Deraj hivatalvezető ennek ellenére hangsúlyozta, hogy inkább csak az menjen tesztelni a hétvégén, aki nem tud otthonról dolgozni, vagy iskolába készül.

„Fontos, hogy felelősségteljesek maradjunk, és ne gyülekezzünk feleslegesen a tesztállomásokon” – nyilatkozta Michal Deraj.

Péntek reggel azonban még úgy tűnt, hogy hiánycikk lesz az antigén-teszt az újabb fordulóban.

Dunaszerdahelyen csütörtökön közölték, hogy csak az iskolásoktól és pedagógusoktól vesznek mintát, nincs elegendő antigén-teszt a megszokott, tömeges mintavétel megszervezésére. Meg nem erősített információk szerint szombaton és vasárnap mégis kinyitnak a mintavételi helyek a városban. Karaffa Attila alpolgármester délutánra ígért pontos tájékoztatást.

Somorján most is azt tervezték, hogy hat mintavételi pontot nyitnak meg, végül azonban csak öt helyen tesztlenek a hétvégén, az egyik helyen regisztráció nélkül várják a lakosokat. Orosz Csaba polgármester azt mondta, hogy a tervek szerint hétfőn mehetnek iskolában az első-és másodikos diákok. A maradék két évfolyam számára a teszteredménytől függ a nyitás.

A falvak folyamatosan tájékoztatják a lakosokat arról, hogy hol mikor tartják meg az újabb kört. Szapon péntek reggel még azt írta az önkormányzat, hogy veszélyben van a tesztelés, délelőtt azonban rendeződött a helyzet.

„Kaptunk elegendő tesztet, így elindíthattuk a regisztrációt a lakosoknak” – mondta Miklós Ferenc a határ menti kisközség polgármestere.

Szapon csak szombaton tesztelnek. Pozsonyeperjesen ma kezdődött, és holnap zárul a kétnapos tesztelés. Ribánszky Jarmila polgármester azt mondta, a helyiek számára elég tesztet kaptak. Kisudvarnokban pénteken, szombaton, és vasárnap is tesztelnek,Marczell Zoltán polgármester szerint azért fontos, hogy minél többen elmenjenek, mert most az az egyedüli fegyverük a vírus ellen.

A legutóbbi körben a Dunaszerdahelyi járásban volt a legmagasabb a fertőzöttek aránya, és a PCR-tesztek eredménye is azt igazolja, hogy rossz a járványügyi helyzet. A Regionális Közegészségügyi hivatal korábban negatívan értékelte a járványügyi intézkedések betartását, több polgármester is kérte a helyieket, hogy a pozitív személyek tartsák be a karantént.

Bevezető
Dunaszerdahely/ Somorja/ Szap |

Még ma sem volt teljesen egyértelmű, hogy milyen formában bonyolítják le a hétvégi tesztelést az önkormányzatok. Lesz elég teszt a járásban, mégis több helyen hangsúlyozzák, csak az menjen sorakozni, akinek feltétlenül szüksége van rá.

Település / hely
Dunaszerdahely/ Somorja/ Szap

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment