Search by category:
Egyéb kategória

Megugrott a Bitcoin értéke a tőzsdén – a Tesla 1,5 milliárdért vásárolt kriptovalutát

Megugrott a Bitcoin értéke a tőzsdén – a Tesla 1,5 milliárdért vásárolt kriptovalutát
Balázs Lilla
2021. 02. 08., h – 17:28

2021. február 8., hétfő – 18:15
bitcoin

Friss ikon
Off

Törzs

A Tesla mai bejelentése hatalmas löketet adott a bitcoin árfolyamának. A kriptovaluta több mint 13 százalékos erősödéssel új árfolyamrekordot állított be: 44 000 dollár fölé ugrott, miután kiderült, hogy Elon Musk cége, azaz a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint – írja a CNBC.

bitcoin

Leírás

A bitcoin/dollár árfolyam alakulása.

A Tesla az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek számolt be hivatalosan a vásárlásáról. Az elektromos autókat gyártó cég közölte, azért vásároltak bitcoint, hogy több lehetőséget biztosítsanak készpénztartalékuknak. Emellett jelezték, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni termékeikért. Ezzel a Tesla lenne az első olyan autógyártó, amely elfogadja a kriptovalutát.

A bejelentésre tíz nappal azután került sor, hogy Elon Musk vezérigazgató Twitter-oldalán megjelent a #bitcoin hashtag. Az időzítés pedig azért is izgalmas, mert Elon Musk az elmúlt hetekben többször tett támogató kijelentést a kriptovalutákkal kapcsolatban. Ez erősen hozzájárult némely eszközök drágulásához is. Hivatalos dokumentumában a cég egyébként figyelmezteti a befektetőket a bitcoin erőteljes változékonyságára.

(bl, CNBC)

Bevezető

Új csúcsra ugrott a bitcoin árfolyama, mivel a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt be a kriptovalutából. A cég bejelentette azt is, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni termékeiért.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment