Search by category:
Egyéb kategória

Nicholsonová kilép az SaS-ből

Nicholsonová kilép az SaS-ből
Mészáros Richárd
2021. 02. 11., cs – 23:06

2021. február 12., péntek – 07:00
Nicholsonová

Friss ikon
Off

Törzs

„Az általam előidézett ügy problémákat okozott a pártnak, és tovább mélyítette a kormánykoalíción belül uralkodó feszültséget” – írta a bejegyzésben. Hozzátette: sajnálja, hogy a félresikerült sajtótájékoztató Veronika Remišová ellen indított frontális támadásként hangzott. „Politikusként tudom, hogy a forma sokszor fontosabb, mint a tartalom” – fűzte hozzá.

Mint írja, azért nem korábban, tisztázta az ügyet személyesen Remišovával, mert a kiaknázatlan milliókról csak később szerzett tudomást. Emellett úgy gondolja, a koalíción belüli kommunikáció nem mindig épül a hatékony együttműködésre. 

Az európai parlamenti képviselő megjegyezte, reméli, hogy a szavazói megértik döntését, és nem gondolják azt, hogy gyávaságból távozik a pártból. „Szorítok az SaS-nek, hasonlóképpen az egész kormánynak a nehéz harcban” – zárta.

Nicholsonová azután kezdte fontolgatni a távozását, hogy összekülönbözött Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért, regionális fejlesztésekért és digitalizálásért felelős miniszterrel. Az európai parlamenti képviselő hétfői sajtótájékoztatón kijelentette: Szlovákia 1 milliárd euró összegű, vissza nem térítendő uniós támogatásról csúszott le, mert 2020 végéig nem került sor a pénzcsomag átcsoportosítására. Remišová ezt cáfolta, és azt állította, hogy az SaS sajtótájékoztatóján sok félrevezető információ hangzott el.

Jana Bittó Cigániková Lucia Ďuriš Nicholsonová

Az SaS már Remišovát is támadja

Pozsony |

Újabb koalíciós csörte a láthatáron: ezúttal az SaS és a Za ľudí képviselői estek egymásnak az uniós támogatások miatt.

Bevezető
Pozsony |

Lucia Ďuriš Nicholsonová csütörtök este Facebook-bejegyzésben erősítette meg, hogy kilép az SaS pártból.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment