Search by category:
Egyéb kategória

Eddig 631 bejelentés érkezett a koronavírus-vakcina mellékhatásai kapcsán

Eddig 631 bejelentés érkezett a koronavírus-vakcina mellékhatásai kapcsán
Mészáros Richárd
2021. 02. 12., p – 18:16

2021. február 12., péntek – 18:30
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

„A bejelentések teljes számából 32 eset számít súlyosnak, köztük egy haláleset, amelyről korábban beszámoltunk. A Comirnaty-vakcináról 627, a Covid-19 Vaccine Modernáról pedig négy bejelentés érkezett” – magyarázta.

A ŠÚKL szóvivője szerint a bejelentések döntő többsége rövid távú, nem súlyos mellékhatásokról szól. Elmagyarázta, hogy például az injekció beadásának helyén fellépő fájdalom átalakulhat váll- és végtagfájdalommá ott, ahová az injekció került, továbbá hőemelkedés, láz, hidegrázás, fejfájás, izom- és ízületi fájdalom, gyengeség, fáradtság, hányinger és egyéb tünetek léphetnek fel. Az ilyen tünetek enyhe vagy közepes intenzitásúak, és néhány órán vagy napon belül megszűnnek.

Hozzátette: allergiás reakcióról, prekollapszusról, szinkópáról, trombózisról és anafilaxiás reakcióról is beszámoltak a súlyos feltételezett mellékhatások között.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákiában összesen 631 olyan bejelentést regisztráltak, amely a Covid-19 vakcina feltételezett mellékhatásairól szólt. Ebből a számból 19 esetet a Pfizer jelentett be, a többit betegek, orvosok, gyógyszerészek és más egészségügyi dolgozók – tájékoztatatott Magdaléna Jurkemíková, az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment