Search by category:
Egyéb kategória

Csak a tavaszi szünet után lesz tanítás a Nagyszombat megyei középiskolákban

Csak a tavaszi szünet után lesz tanítás a Nagyszombat megyei középiskolákban
Hegedűs Norbert
2021. 02. 19., p – 15:04

2021. február 19., péntek – 16:30
koronavírus iskola

Friss ikon
Off

Törzs

Folyamatosan figyelemmel kíséri a megye a járványügyi helyzet alakulását, és készül az iskolák újranyitására. Az óvodákkal és az alapiskolákkal ellentétben a középiskolások zöme járás- és megyehatárokon át utazik, sokan közülük kollégiumban lakik. „Az iskolák megnyitása prioritás, főleg, ami a végzős évfolyamokat illeti. Ez azonban a járványügyi helyzet miatt jelenleg még nem biztonságos. Meglátjuk, mi lesz a tavaszi szünet után. Addig azonban azt ajánljuk, hogy az 55 év alatti pedagógusok olttassák be magukat COVID-19 ellen. „Erre már ezen a héten is lehetőség lesz a nagyszombati egészségügyi szakközépiskolában. Mobil tesztelőpontok is lesznek itt. Nagyon örülök, hogy ennek az iskolának a tanárai és diákjai is segítenek nekünk” – mondta Viskupič.

A járványhelyzet alakulása miatt a helyközi buszjáratok továbbra is az iskolai szünetek idején érvényes menetrend szerint közlekednek. Az aktuális információkat a megye három szerződéses fuvarozója – az Arriva Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica – weboldalán teszik közzé.

Bevezető

A kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt a jövő hétfőtől (február 22.) is folytatódik a távoktatás Nagyszombat megye 50 középiskolájában. Jozef Viskupič megyeelnök tájékoztatása szerint legkorábban a tavaszi szünet után indulhat újra a tantermi oktatás. A tavaszi szünet február 27. és március 7. között lesz.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment