Search by category:
Egyéb kategória

Elfogyott a pedagógusoknak fenntartott 40 ezer adag vakcina

Marek Krajčí pedagógusoknak fenntartottA pedagógusoknak fenntartott mind a 40 ezer adag vakcinára már regisztráltak. Ezt nyilatkozta Marek Krajčí egészségügyi miniszter a kormány szerdai ülése előtt. Mivel megváltoztatta a kormány az oltási stratégiát, az egészségügyi miniszter kijelentette, hogy azok, akik még nem regisztráltak a prioritást élvező csoportok tagjai közül, vagyis az idősgondozó szakemberek, továbbra is regisztrálhatnak az űrlapon.

Azt mondtunk, rangsorolni fogunk, vagyis a 70 év alattiakat az AstraZeneca, a 70 év felettieket pedig a Pfizer vakcinájával fogunk beoltani”

Hozzátette, ha valaki a Pfizer vakcinájával akarja oltatni magát, meg kell várnia, amíg az idősebbeket beoltják, mert csak ezután fogják oltani a fiatalabb korosztályt. A tárcavezető elmondta, konzultált az orvosokkal, és az AstraZeneca vakcináját az idősebbeknek is javasolja. Tájékoztatása szerint három helyen, Pozsonyban, Rózsahegyen és Kassán fogják beoltani a stratégiai ágazatokban dolgozókat.

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter a kormányülés után megerősítette, hogy nem folytatják a pedagógusok oltását. Elmondta, hogy a számukra elkülönített 40 ezer adag oltóanyagra már regisztráltak. Gröhling tárgyalni akar az egészségügyi miniszterrel az iskolai alkalmazottak oltásának folytatásáról.

Elfogyott a pedagógusoknak fenntartott 40 ezer adag vakcina” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment