Search by category:
Egyéb kategória

Matovič nem kért találkozót az államfőtől, Sulík már a palotában van

Matovič nem kért találkozót az államfőtől, Sulík már a palotában van
Hegedűs Norbert
2021. 03. 03., sze – 13:13

2021. március 3., szerda – 13:15
sulík matovič čaputová remišová kollár

Friss ikon
Off

Törzs

Richard Sulík, az SaS elnöke szerdán a kormány átalakításáról szóló tárgyalásokra szólított fel. Előrehozott választást nem akar. Hozzátette: a partnerekkel is tárgyalnak. Sulík és pártbeli kollégái Zuzana Čaputovával találkoznak. Délután Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke is az elnöki palotába érkezik.

Hosszú ideje feszültség van a kormánykoalícióban, és most a Szputnyik V oltóanyagok megvásárlása tovább rontott a helyzeten, a vakcina megvásárlásáról Matovič tárgyalt az orosz féllel. A Za ľudí és az SaS ellenzi, hogy olyan oltóanyagot használjanak Szlovákiában, amelyet nem regisztráltak az Európai Unióban. Két képviselő már kilépett a Za ľudí soraiból, és mások is távozhatnak. Remišová szerint fennáll a veszélye, hogy felbomlik a kormánykoalíció. Sulík és Remišová is arról beszél, hogy fontos döntéseket kell meghozni.

Richard Sulík

Kormányválság robbant ki, az SaS a kabinet rekonstrukcióját követeli

Koalíciós válságba került Igor Matovič (OĽaNO) kormánya, Richard Sulík, az SaS vezetője a kormány átalakítását követeli, és nem elégszik meg a Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter leváltásával, a kormányfő fejét is akarhatja. Előrehozott parlamenti választást azonban nem szeretne.

Bevezető

Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök még nem tárgyalt a koalícióban kialakult helyzetről Zuzana Čaputová köztársasági elnökkel, egyelőre nem kért találkozót az államfőtől – tájékoztatott Martin Strižinec, a köztársasági elnök szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment