Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová elfogadta Krajčí lemondását, a tárcát ideiglenesen Heger veszi át

Čaputová elfogadta Krajčí lemondását, a tárcát ideiglenesen Heger veszi át
Mészáros Richárd
2021. 03. 12., p – 15:47

2021. március 12., péntek – 15:50
Čaputová Krajčí

Friss ikon
Off

Törzs

Krajčí csütörtökön jelentette be a lemondását, hozzátéve: a két kisebb koalíciós párt csak ezzel a feltétellel maradt a koalícióban. Igor Matovič (OĽANO) kormányfő kilátásba helyezte, hogy Krajčí néhány hétig még a helyén marad, hogy segítsen az utódjának. Azt akarta, hogy a leköszönő egészségügy-miniszter csak azután távozzon, hogy beindult a Szputnyikkal való oltás. Egyelőre nem tudni, ki lesz az új egészségügy-miniszter.

A kormánykoalíció végül nem hozta nyilvánosságra a megállapodását, holott Boris Kollár és Richard Sulík, a Sme rodina és az SaS elnöke csütörtök délben kijelentették: véget ért a kormányválság. Matovič későbbi sajtótájékoztatója és Krajčí „fokozatos” távozásának bejelentése után a helyzet megváltozott, Sulík további koalíciós tárgyalásokat helyezett kilátásba.

Krajčí péntek reggel bejelentette, hogy azonnal távozik, mert nem akar ürügyet szolgáltatni a kormány megbuktatásához. Sulík pénteken azt mondta: Matovič a csütörtöki sajtótájékoztatójával megszegte az egyezségüket. Az SaS hétfőn, március 15-én tájékoztat a további lépésekről.

A kormányválság a Szputnyik V vakcina vásárlása után robbant ki. A koalíción belül már régóta eszkalálódott a feszültség. Abban mindegyik párt egyetértett, hogy nem akarnak előrehozott választásokat. Az SaS és a Za ľudí a kormány átalakítását szorgalmazta.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő pénteken elfogadta Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter lemondását. A tárca ideiglenes vezetésével Eduard Heger pénzügyminisztert bízta meg.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment