Search by category:
Egyéb kategória

Remišová: Sulík lényegében becsapta maga mögött az ajtót

Remišová: Sulík lényegében becsapta maga mögött az ajtót
Mészáros Richárd
2021. 03. 18., cs – 19:26

2021. március 18., csütörtök – 19:30
Veronika Remišová

Friss ikon
Off

Törzs

„Lényegében becsapta maga mögött az ajtót” – tette hozzá. Elismételte, hogy a Za ľudí párt az elnökség határozatával összhangban tárgyal a koalíció helyzetéről. Ez utóbbi szerint a párt a kormányfő leváltását és a négyes koalíció megtartását szorgalmazza. „Azt, hogy mit tesz Richard Sulík, én nem tudom sem megcáfolni, sem megerősíteni, a döntés Richard Sulík kezében van. Sajnálom, hogy Richard Sulík ilyen erős kijelentéseket tesz, lényegében becsapta maga mögött az ajtót. A Za ľudí párt az elnökség határozatával összhangban folytatja a tárgyalásokat” – válaszolta Remišová arra a kérdésre, hogy tárgyalnak-e arról, hogy a Za ľudí kapná meg a SaS miniszteri helyeit, miután az kilépett a koalícióból.

Sulík azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy az SaS távozása után a kormány hármas koalícióban folytathatja a működését, azt mondta, hogy a politikában mindennel számolni kell. „Ha a jövőbeni koalícióban nem lesz feltétel a 13 képviselőből álló, szilárd, egységes frakció, és 75 vagy 76 képviselővel fognak kormányozni, és erre a Za ľudí párton belül is rábólintanak, akkor ez lesz az új politikai realitás” – fűzte hozzá. Megjegyezte, hogy nem tartaná tisztességesnek, ha a partnerek megegyeznének egy hármas koalícióról. Emlékeztetett, hogy éppen a Za ľudí vétózta meg elsőként a Szputnyik V vakcina vásárlását.

Matovič Sulík

Sulík: Ha a kormányfő távozik, az SaS marad

Pozsony |

Ha Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő lemondana, nem lenne értelme annak, hogy az SaS kilépjen a koalícióból. Ezt Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és az SaS elnöke jelentette ki csütörtökön a parlamentben. Matovičnak szerdáig adott ultimátumot.

Jana Bittó Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság elnöke megjegyezte, hogy az utóbbi időben „nagy retorikai fordulatot” vél felfedezni Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és a Za ľudí elnöke megnyilvánulásaiban. Szerinte néhány nap alatt 180 fokos fordulatot vett a kommunikációja. Olyan pletykákat említett, melyek szerint a miniszterelnök valamit ígért a Za ľudí pártnak a koalíciós partner feláldozásáért cserébe. „Bízom benne, hogy ez tényleg csak pletyka, mert egyébként kolosszális árulásról lenne szó” – figyelmeztetett. Bittó Cigániková reméli, hogy Remišová nem lenne képes ilyesmire.

A Za ľudí képviselői ma már több különböző spekulációt is visszautasítottak. Juraj Šeliga, a parlament és a Za ľudí alelnöke szerint a legjobb megoldás a négyes koalíció megőrzése lenne. „Ez a lehetséges leglogikusabb és legstabilabb megoldás. Ugyanakkor nagy, államférfiakhoz méltó gesztust követel két embertől – Igor Matovičtól és Richard Sulíktól” – fűzte hozzá.

Bevezető
Pozsony |

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és a Za ľudí elnöke sajnálja, hogy Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és az SaS elnöke „erős kijelentéseket” tesz.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment