Search by category:
Egyéb kategória

Sulík lemondott

Sulík lemondott
Mészáros Richárd
2021. 03. 22., h – 15:11

2021. március 22., hétfő – 15:11
Richard Sulík

Friss ikon
Off

Törzs

Korábban Igor Matovič (OĽaNO) arról beszélt, hogy Sulík távozása, valamint további feltételek teljesülése esetén, lemondana a kormányfői tisztségrőlSulík szerint már hónapok óta mindenki láthatja, hogy Matovič nem alkalmas a kormány irányítására.

Az SaS nem ért egyet Matovič azon követelésével sem, amely szerint át kellene adniuk egy minisztériumot. Amennyiben azonban szerdáig sem sikerül egyezségre jutniuk, az SaS két további tárcavezetője, Gröhling és Korčok is benyújtja lemondását. Leszögezte, ellenzik az előrehozott választások megtartását, amely a helyzet további romlásához vezetne.

A kormány átalakítását a jelenlegi felosztás szerint képzelik el, az új miniszterjelöltekről azonban csak az új kormányfővel hajlandó tárgyalni. Amennyiben Igor Matovič a lemondását követően egy minisztérium vezetését venné át, Sulík is a kormányban marad. Jana Bittó Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság elnöke elmondta, egyelőre nem tervez lemondani, a kormányfő követeléseit ugyanis nem tartja indokoltnak.

(czg, mr)

Bevezető
Pozsony |

Richard Sulík, az SaS koalíciós párt elnöke bejelentette, távozik a gazdasági minisztérium éléről. Lépését azzal indokolta, hogy ezzel is hozzá szeretne járulni a kormányválság lezárásához.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment