Search by category:
Egyéb kategória

Elon Musk szerint 10 éven belül megkezdődhet a Mars-város építése

Elon Musk szerint 10 éven belül megkezdődhet a Mars-város építése
Balázs Lilla
2021. 03. 23., k – 10:56

2021. március 23., kedd – 16:03
Mars-város

Friss ikon
Off

Törzs

Elon Musk, a SpaceX- és Tesla-cégek főnöke egy korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy néhány évtizeden belül város jöhet létre a Marson. A milliárdos nemrég azonban módosított a terveken, és a határidőt sokkal előrébb hozta.

Musk most már azt szeretné, ha az építkezés még ebben az évtizedben megkezdődne a vörös bolygón.

Az ABIBOO építészcsoport mindeközben bejelentette a Nüwa nevű Mars-város terveit, mely egy hatalmas, egymásba kapcsolódó telep lenne. Ezt megfelelő fejlesztések után, akár bővíteni is lehetne, hogy újabb kutatólaborok jöjjenek létre a planéta felszínén. A város természetesen szállással is rendelkezne, hogy az űrhajósoknak legyen hol lakniuk.

Leírás

Forrás: YouTube / abibooarchs

Az elképzelés nagy valószínűséggel nincs ínyére Elon Musknak: a milliárdos ugyanis elsőként szeretné elérni a Marsot, és letenni a majdani város alapkövét.

Az elképzelést azonban nagyban nehezíti, hogy a SpaceX által erre a célra tervezett Starship űrhajóval továbbra is az alapvető kísérleteket: a felszállást és a biztonságos landolást próbálják elvégezni.

A munka gyorsításának az eddigi hírek szerint két oka lehet.

Az építkezés első, lehetséges dátuma túl későn van, és attól tartanak, hogy a most 49 éves Musk már nem fogja megélni. Sokan a 2050-es évekre becsülik az első Mars-városok létrejöttét. 

A másik magyarázat pedig egyértelműen az, hogy a SpaceX ügyvivője nem szeretné, hogy egy másik cég elvegye tőle a győzelmet.

(bl, hvg)

SpaceX  SN10

VIDEÓ: Elon Musk elárulta, hogy miért robbant fel újra a SpaceX Csillaghajója

Harmadik prototípusát veszítette el tesztelés közben a SpaceX. Elon Musk egy héttel az utolsó robbanás után árulta el, mi lehetett a gond a Starship (Csillaghajó) nevű űrhajóval.

Bevezető

Nem akar tovább várni a SpaceX milliárdos ügyvivője: pár éven belül letenné a Mars első városának alapkövét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment