Search by category:
Egyéb kategória

Oltópontot nyit Vágsellyén és Párkányban Nyitra megye

Oltópontot nyit Vágsellyén és Párkányban Nyitra megye
Hegedűs Norbert
2021. 03. 29., h – 15:50

2021. március 29., hétfő – 16:00
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

Az oltópontokat két olyan városban nyitják meg, ahol nincs kórház, a megye igazgatása alá tartozó rendelőintézetben működnek majd, Ľubomír Ševčík megyei főorvos tájékoztatása szerint április második felétől. Létrehozásukra és működtetésükre körülbelül 300 ezer eurót kell költenie a megyének.

„Nem tíz oltófülke lesz, mint Nyitrán, hanem öt-öt, talán a Szputnyik V-vel fogjuk végezni a vakcinálást, vagy a Pfizer/BioNTech oltóanyagával, attól függően, hogy mit kapunk. Az AstraZeneca vakcináit meghagynánk a nyitrai oltóközpontnak” – mondta Ševčík.

Több megyei képviselő javasolta, hogy idővel a többi járásban is hozzanak létre oltópontot.  „Természetesen támogatom. Például az Érsekújvári és a Lévai nagy járás. De fokozatosan kell haladnunk. Nyitra volt a prioritás, ott központi utasításra hozták létre az oltási központot, utána pedig olyan régiót akartunk választani, ahol nincs kórház, mint például Vágsellyén és Párkányban” – tette hozzá Ševčík. Azt is elmondta, hogy a nyitrai oltóközpont fennakadások nélkül működik és folyamatosan érkeztek a vakcinák.

„Folyamatosan kapjuk az egészségügyi minisztériumtól a szükséges mennyiségű AstraZeneca oltóanyagot, sőt növelni is tudtuk a kapacitásunkat. A múlt héten naponta legalább 500 embert oltottunk be, sőt szombaton 1520-at, vasárnap pedig 1570-et” – tette hozzá Ševčík.

Bevezető

A nyitrai oltóközpont után oltópontot hoz létre a megye Vágsellyén és Párkányban is – döntött a megyei közgyűlés.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment