Search by category:
Egyéb kategória

Lassan, de folyamatosan javul a járványhelyzet Szlovákiában

Lassan, de folyamatosan javul a járványhelyzet Szlovákiában
Hegedűs Norbert
2021. 03. 29., h – 15:46

2021. március 29., hétfő – 16:44
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

„Szlovákiában jelenleg kis lépésekben haladunk, de a helyzet egyre javul, amit bizonyít a kórházban kezelt páciensek számának enyhe csökkenése, valamint a beoltottak számának folyamatos növekedése is” – közölte Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője. Hozzátette: az esetleges újabb hullámokkal szemben a legjobb védekezés az oltás, kombinálva a járványellenes óvintézkedések betartásával.

A szakértők szerint a vírust azután vonhatjuk végleg az ellenőrzésünk alá, hogy kialakult a kollektív immunitás. Ehhez a becslés szerint 3,3 millió lakost kell beoltani. Szlovákiában eddig összesen 643 763 személy kapta meg az első adag oltóanyagot. Vasárnap (március 28.) 7071 személyt oltottak be az első adaggal. A második adagot eddig 255 897 személynek adták be.

A szakmai konzílium felhívta a figyelmet, hogy az új koronavírus elleni küzdelemben a vízválasztó a húsvéti időszak lesz. Az embereknek azt javasolják, hogy korlátozzák a látogatásokat, halasszák el a locsolkodást, és csak „virtuálisan” vegyenek részt szentmisén. A természetben kerüljék a nagyobb csoportosulást, és maradjanak az adott járáson belül. A szakemberek azt ajánlják, hogy a szabadban, sportolás közben is viseljünk védőmaszkot vagy reszpirátort.

Az egészségügyi minisztérium hangsúlyozza, hogy a vírus terjedése ellen sokat tehetünk az ismert hármas szabály betartásával is (maszkhordás, távolságtartás, kézmosás).

Bevezető

Folyamatosan javul a járványhelyzet Szlovákiában, közölte a TASR megkeresésére az egészségügyi minisztérium. A TASR arra volt kíváncsi, hogy Szlovákiát nem fenyegeti-e a járvány harmadik hulláma, úgy, ahogy a szomszédos országokat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment