Search by category:
Egyéb kategória

Nem bizonyított az indiai mutáns jelenléte Szlovákiában

Nem bizonyított az indiai mutáns jelenléte Szlovákiában
Mészáros Richárd
2021. 04. 27., k – 16:57

2021. április 27., kedd – 17:00
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

A rendelkezésére álló információk alapján az ÚVZ nem tartja valószínűnek, hogy az indiai mutáns hatástalanítaná a Covid-19 elleni védőoltásokat. „A vakcinák széles immunvédelmet adnak, és feltételezhetjük, hogy ha a szóban forgó vírusmutánssal fertőződünk is meg, legalábbis enyhébb lefolyású lesz a betegség a védőoltásnak köszönhetően” – olvasható az ÚVZ közleményében. A szakértők szerint jelenleg sokan vélik úgy, hogy az indiai variáns nem annyira „problematikus”, mint más változatok, például a dél-afrikai és a brazil.

Az indiai mutáns Indián kívül eddig leginkább Nagy-Britanniában és az Amerikai Egyesült Államokban terjedt el. Április végéig több mint 20 országban mutatták ki a jelenlétét. Az ÚVZ ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy a mutánsok magas előfordulási arányáról általában azok az országok számolnak be, ahol nagyszámú mintát szekvenálnak.

Bevezető
Pozsony |

Az új koronavírus indiai változatának szlovákiai előfordulását laboratóriumi vizsgálat egyelőre nem igazolta, adta hírül a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) a közösségi hálón.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment