Search by category:
Egyéb kategória

UFC: könyökkel ütötte ki ellenfelét a cseh Jiří Procházka

UFC: könyökkel ütötte ki ellenfelét a cseh Jiří Procházka
Hegedűs Norbert
2021. 05. 02., v – 08:46

2021. május 2., vasárnap – 09:00
Jiří Procházka

Friss ikon
Off

Törzs

Azontúl, hogy egy szenzációs KO-ról van szó, a teljesítmény a kontextusból kap igazán értelmet. Igaz, hogy a Reyes elleni párharc már a 31. profi bunyója volt Procházkának, az UFC ketrecébe viszont csak másodszor lépett. A cseh 28 éves harcművész tehát annak ellenére, hogy sok tapasztalattal rendelkezik, a világ legnagyobb MMA-szervezetében még viszonylag újfiúnak számít.

 

a

Leírás

Kép: UFC/Instagram

Szokatlan harcmodor

Procházka stílusa rendkívül szokatlan. Bunyó közben rendszeresen mintha mellét pumpálná öklével, hogy így buzdítsa magát, illetve az sem mindennapi, ahogy néha 90 fokban elfordul ellenfelétől, ezzel úgymond védtelennek álcázva magát. Valószínűleg viszont csak figyelemelterelésről van szó. A 28 éves cseh kevert harcművész ugyanis felettébb agresszív, ellenfeleit hatalmas nyomás alá képes helyezni.

Ugyanezt láthattuk a mexikói-amerikai Dominick Reyes ellen. Procházka nem akármilyen tempót diktált, és bár a cseh is kapott néhány kontrát, a jelentősebb ütéseket Procházka landolta. Már az első menet végére tiszta vér volt Reyes arca, Procházkáé viszont szinte érintetlennek tűnt. A második körben tovább folytatódott a cseh dominancia. Procházka a ketrecnek szorította Reyest, majd fordulatból érkezett az arconkönyökölés, mely úgy betalált, hogy Reyes azonnal elájult, és hosszú percekig eszméletlen is maradt.

Győzelem egy komoly ellenfél ellen

Procházka sikere azért is jelentős, mert Dominick Reyes még mindig a félnehézsúly egyik legkvalitásabb harcosának számít. Reyes megnyerte ugyanis első 12 profi meccsét mielőtt vesztett volna zsinórban 3-at. Először a világ legfélelmetesebb bunyósának tartott Jon Jonestól kapott ki egyhangú bírói döntéssel, majd pedig a lengyel Jan Blachowicz ütötte ki. Nem akármilyen nevek közé került be ezzel Jiří Procházka.

Bajnoki címért mehet Procházka?

Az UFC elnöke, Dana White úgy vezette fel a Reyes vs. Procházka mérkőzést, hogy a győztes ezután a bajnoki címért bunyózhat. Ezek szerint pár nap múlva be is jelentik a mérkőzést a félnehézsúly lengyel bajnoka, Jan Blachowicz és a cseh MMA-s között. Tekintettel arra, hogy Procházka még újoncnak számít az UFC-ben, már maga a bajnoki meccs is szenzációnak számítana. (fn)

Bevezető

A brünni Jiří Procházka a félnehézsúlyban győzte le Dominick Reyest az UFC Fight Night las vegasi eseményén. A KO a második kör vége előtt fél perccel érkezett, Procházka fordulatból ütötte ki könyökkel Reyest.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Fekete Nándor

Read More

Post Comment