Search by category:
Egyéb kategória

Nem szennyeződött a levegő a hétfői pozsonypüspöki tűz miatt

Nem szennyeződött a levegő a hétfői pozsonypüspöki tűz miatt
Mészáros Richárd
2021. 05. 11., k – 16:23

2021. május 11., kedd – 16:31
Friss ikon
Off

Törzs

„A Žiacka 2 szám alatt lévő mérőállomás nem regisztrálta semmilyen anyag megnövekedett koncentrációját a levegőben a tegnapi tűzeset után” – mondta Pék. A polgármester tájékoztatása szerint déli irányból fújt a szél, és elfújta a füstöt Vereknye és Főrév felé. „Itt, Pozsonypüspökiben nem volt semmilyen hatással a levegőre” – közölte Pék Zoltán. Megnövekedett koncentrációt nem mértek Főréven sem.

A tűz keletkezésének okát vizsgálja a rendőrség, a nyomozó általános veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást. „Ismeretlen tettes okozta a tüzet, egyelőre nem tudjuk hogyan. Leégett a raktár, ahol a gumiabroncsokat tárolták. Az irodaépület hátsó részében is kárt okoztak a lángok” – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón. A kárt 26 600 euróra becsülik. Az ügyben még folyik a vizsgálat.

Hétfő délután csaptak fel a lángok két raktárépületben, a tűz átterjedt a szomszédos kétszintes épületre is. Közel 40 tűzoltó vonult ki a helyszínre, a polgári védelem vegyi laboratóriumának munkatársai méréseket végeztek a levegő minőségének ellenőrzésére. A tüzet kora estére sikerült eloltani. A környéken lakókat arra kérte az önkormányzat, hogy ne nyissanak ablakot, és lehetőség szerint ne menjenek ki a szabadba.

Bevezető

Nem volt hatással a levegőre a pozsonypüspöki Kazanská utcai gumiabroncsraktárban hétfőn keletkezett tűz – tájékoztatott Pék Zoltán, a városrész polgármestere. A rendőrség veszélyeztetés ügyében indított büntetőeljárást.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment