Search by category:
Egyéb kategória

Borkaiék 10 millió forintot fizettek alvilági alakoknak, hogy eltussolják az adriai bulit

Borkaiék 10 millió forintot fizettek alvilági alakoknak, hogy eltussolják az adriai bulit
Balaskó Réka
2021. 05. 18., k – 16:17

2021. május 18., kedd – 17:45
Friss ikon
Off

Törzs

Borkai tanúvallomása szerint a kirándulás után Póczik József, ismert győri személy, kereste meg a polgármestert azzal, hogy fotókat látott az adriai hajózásáról, de akkor még követeléssel nem állt elő.

2019 februárjában pedig már Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a felvételek miatt találkozót kért Borkaitól egy „biztonságos helyen”. Ez mind több, mint fél évvel azelőtt történt, hogy az Ördög ügyvédje nevű blog nyilvánosságra hozta a trogiri kiránduláson készült képeket és videókat.

Borkait Kubatovval való találkozása után az ügyvédjén keresztül két alvilági személy zsarolta meg, akiknek 10 millió forintot fizetett ki a társaság. Az összeget hatan dobták össze.

A HVG cikkéből továbbá kiderül, hogy Kósa Lajos, képviselő és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is jelezték Borkainak, hogy tudnak a felvételekről. Kubatov a találkozón azt is elárulta Borkainak, hogy Orbán Viktornak is tudomása van a videókról, de azokat magánügynek tekinti.

A volt győri polgármester ebből arra következtetett, hogy „minden rendben van, és minden mehet tovább úgy, ahogy eddig is”. Borkai vallomása szerint, Kubatov már akkor úgy vélte, hogy a kampányidőszakban majd biztos előveszik a témát, de megnyugtatta a polgármester, hogy azt a jobboldali sajtóban nem jelentetik meg.

(br, 444)

Bevezető

Hétfőn a 2018 májusában történt trogiri kirándulás újabb részletei derültek ki. A HVG szerezte meg azokat a tanúvallomásokat, amelyeket a Borkai-buli érintettjei tettek a rendőrségen.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment