Search by category:
Egyéb kategória

Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN. Próbáld fel újra, vedd meg újra!

Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN. Próbáld fel újra, vedd meg újra!
Horváth Bianka
2021. 05. 24., h – 11:50

2021. május 24., hétfő – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

A már régóta ismert, de a Z generáció által sikerre vitt fenntartható divatmozgalom célja, hogy leszámoljon a jelenlegi, túlfogyasztáson alapuló textiliparral, a jövőben pedig a kevesebb több elvére építve újrateremtse az etikus és környezettudatosabb ruhatár fogalmát.

Míg a 90-es években a takarékos vásárlás viszonylag egy kisebb közösséghez kapcsolódott és nem követett semmilyen divatirányzatot, ma a vintage boltok népszerűsége minden eddiginél nagyobb sikert vívott ki magának. Manapság már világszerte emberek ezrei keresik az olcsó ajánlatokat, az egyedi ruhadarabokat, és a fogyasztásnak egy környezetbarátabb módját. Bár sokan még idegenkednek ettől a vásárlási formától – mondván, nem mindenkinek van türelme (és szeme) levadászni az igazán különleges darabokat –, van egy generáció, amely számára az ilyen üzletek polcain sorakozó darabok valóságos kincseket érnek. Ők azok, akik átírják a világ szabályait. Akik amellett, hogy szeretik az egyediséget, figyelnek a környezetükre is, és tudatosan választják a megfizethető second hand boltokat.

 

Hogyan alakítja a Z generáció a divatot? Miért okoznak fejtörést a szakembereknek? Hogyan változnak a vásárlási szokásaik? Milyen a használt ruhák iránti kereslet? Mi a divatvilág árnyoldala? Mit jelent ez számokban? Mennyi textilt dobunk ki évente? Hogyan kerülnek a nem használt ruhák a használtak közé? Ki tud ezen változtatni?

Horváth Bianka riportjában ezekre a kérdésekre is választ kapunk a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

A textilipar a világ egyik legszennyezőbb iparága, minden darab újonnan vásárolt fast fashion ruhával személyesen közreműködünk bolygónk életének megrövidítésében

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment