Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Több pénz, több gyerek?

Téma a VASÁRNAPBAN: Több pénz, több gyerek?
Horváth Bianka
2021. 05. 24., h – 11:46

2021. május 24., hétfő – 11:55
Friss ikon
Off

Törzs

A volt kormányfő, jelenlegi pénzügyminiszter elképzelése az, hogy havi 200 euróra növelné a családi pótlékot, ami a jelenlegi 25,50 euróhoz képest hatalmas összeg. Az országban több mint egymillió gyermeket illet meg, vagyis az államnak kétmilliárd eurót kellene erre előteremtenie, aminek valóban nem látszik más módja, mint az adóemelés. Ez pedig nem csak azért problémás, mert az SaS ellenállásába fog ütközni, hanem legfőképp azért, mert amit a családok nyernek a vámon, azt azonmód el is veszítik a réven. Hiába kapnak havi plusz 175 eurót, ha az élelmiszer, a pelenka, a babaruha és minden más ára a magasabb adó miatt annyira felmegy, hogy a pluszkiadásaik ennek dupláját teszik ki.

 

Mi a helyzet a szomszédainknál? Mennyire lehet hatásos egy ilyen állami beavatkozás? Mennyit költ családi támogatásra Magyarország és Lengyelország? Mire számíthatunk a jövőben a demográfus szerint? Mi lehetne a megoldás? Hogyan csinálják ezt mások?

Vrabec Mária riportjában ezekre a kérdésekre is választ kapnak a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

Igor Matovič három hete elárulta: mindenképp ösztönözni szeretné a gyermekvállalást, akár úgy is, hogy közben adót emel. Hogy ebből mi valósul meg, az politikai egyeztetések, vagy akár újabb koalíciós válság kérdése is lehet, de tény, hogy valamit tenni kell, mert Szlovákia lakossága vészesen öregszik.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment