Search by category:
Egyéb kategória

Védje bőrét munka közben is, ha a tűző napon dolgozik

Védje bőrét munka közben is, ha a tűző napon dolgozik
Mészáros Richárd
2021. 06. 28., h – 19:16

2021. július 10., szombat – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

Mivel a bőrrák egyre gyakrabban fordul elő, jó, ha nagyobb gondot fordítanak a védelemre azok, akiket egész nap napfény ér. A Szlovákiai Dermatovenerológiai Társaság öt ajánlást dolgozott ki, amit nyáron nem árt szem előtt tartani.

Ha a munka lehetővé teszi, viseljen könnyű, szellős ruhát. Ügyeljen arra, hogy testének nagyobbik része fedve legyen. Ne feledkezzen meg a fejfedőről sem, ideális az, amely a fület és a tarkót is védi. Ha erre nincs lehetőség, akkor használjon fényvédő krémet.

Cím
1. Megfelelő ruházat

A munkaszünetet töltse pihenéssel és legyen árnyékban. Ha csak lehet, kerülje a tűző napot, főleg ebédszünetben, amikor az UV -sugárzás a legintenzívebb. Az UV-s sugárzás 10.00 és 16.00 között a legerősebb. Ne tévesszen meg senkit, ha véletlenül felhők takarják el a napot, ugyanis borús időben is erős az UV-sugárzás.

Cím
2. Tartson szünetet

Használjon UV-szűrős krémet vagy más készítményt. A napon végzett munka megkezdése előtt fél órával kenje be bőrét a fedetlen helyeken. Ne feledkezzen meg az arcról, a fülről és a tarkóról. Minimum 30 faktorszámú védőkrémet használjon. Ha nyirkos közegben dolgozik vagy ha nagyon izzad, napközben többször kenje be magát a krémmel.

Cím
3. Fényvédő krém

A szemüveg az a védőeszköz, amit a legtöbben lebecsülnek. Aki a közvetlen napon dolgozik, annak UV-szűrős szemüveget kellene viselnie, olyat, aminek oldala is zárt, hogy ne engedje oldalról behatolni a fényt. Ha rendszeresen mellőzi az UV-szűrős szemüveget, a szürke hályog kialakulása fenyeget. Már 15, napon töltött perc súlyosan veszélyeztetheti a szemet.

Cím
4. Védje a szemét!

Rendszeresen ellenőrizze a bőrét, figyelje meg az anyajegyeket és a bőrelváltozásokat a testen, beleértve a fület, a nyakat, a talpat és a körmöt is. Évente egyszer rendszeresen menjen bőrgyógyászhoz, aki alaposan átnézi a testét.

Cím
5. A bőr kivizsgálása

(kovács)

Bevezető

Van, aki megteheti, hogy a nagy hőségben ki sem dugja az orrát a lakásból, vagy ha mégis, víz mellett hűsíti magát. Ám aki az építőiparban, a mezőgazdaságban, az idegenforgalomban, a szolgáltatások terén dolgozik, nem bújhat el a nap elől, pedig a káros sugarak nem válogatnak…

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment