Search by category:
Egyéb kategória

A fel nem használt Szpuntyik vakcinákat visszavásárolta Oroszország

A fel nem használt Szpuntyik vakcinákat visszavásárolta Oroszország
Mészáros Richárd
2021. 07. 02., p – 17:50

2021. július 2., péntek – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

Matovič beregisztrált a Szputnyikra

Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter pénteken megerősítette, még időben sikerült regisztrálnia a Szpuntyik V vakcinára. Az orosz oltóanyagra június 30-ig lehetett jelentkezni, hamarosan ugyanis lejár a szavatossági ideje.

Szlovákiától 160 ezer Szputnyik V vakcinát – 80 ezret az első, 80 ezret a második dózisból – vásárolt vissza Oroszország. Az orosz fél ugyanannyi pénzt – adagonként 9,5 dollárt – fizetett a megmaradt oltóanyagokért, amennyiért Szlovákia megvásárolta – erősítette meg az egészségügyi tárca a Denník N-nek

Az országban így csak annyi maradt az orosz oltóanyagból, amennyit felhasználnak. Szlovákiában eddig 10 500 személyt oltottak be a Szputnyikkal, nyolcezren még várnak az időpontjukra, 1 500 érdeklődő pedig már megkapta azt.

Az orosz Szputnyik V vakcinára csak június 30-ig lehetett regisztrálni, annak szavatossági ideje ugyanis hamarosan lejár.

(Denník N)

Bevezető
Pozsony |

160 ezer fel nem használt Szputnyik V vakcina került vissza Oroszországba. Az oltóanyagot már elszállították, a szlovákiai raktárakban csak annyi maradt, amennyit felhasználnak majd azok vakcinálására, akik június 30-ig regisztráltak a Szputnyikkal történő oltásra.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment