Search by category:
Egyéb kategória

Matovič semmit vagy szimbolikus árat kérne a PCR-tesztekért

Matovič semmit vagy szimbolikus árat kérne a PCR-tesztekért
Mészáros Richárd
2021. 07. 02., p – 17:13

2021. július 2., péntek – 17:16
Friss ikon
Off

Törzs

Matovič elmondása szerint csütörtökön hat órán keresztül tárgyalt a koalíciós tanács, végül közös megegyezés alapján elnapolták Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter javaslatát. A pénzügyminiszter az ingyenes vagy a szimbolikus árú tesztelést szorgalmazza.

Matovič szerint a Sme rodina mozgalomnak igaza van abban, hogy a PCR-tesztek fizetőssé tétele bizonyos értelemben az oltás kikényszerítését jelentené, hiszen egy szegény család nem tudná megfizetni a teszt teljes árát. „Nem lenne kötelező az oltás, valójában azonban mégis az lenne” – fűzte hozzá. A júliusi ülésen abban az esetben fogják támogatni a szóban forgó javaslatot, ha a tesztek ára csak egy szimbolikus összeg lesz.

A tárcavezető kiemelte: az oltás kulcsfontosságú a Covid-19 elleni küzdelemben, ugyanakkor tiszteletben kell tartani azok véleményét is, akik nem akarják beoltatni magukat. „A brit helyzet katasztrofálisan alakul, csak idő kérdése, hogy mikor terjed el nagyobb mértékben a delta variáns Szlovákiában is” – figyelmeztetett. A pénzügyminisztérium két eszközzel motiválná az embereket arra, hogy oltassák be magukat: az ún. közvetítői bónusszal és az oltási prémiummal. Az ezek bevezetését lehetővé tevő jogszabály-módosítást pénteken szavazta meg a parlament.

Bevezető
Pozsony |

A javaslatra, hogy a lakosok térítsék a PCR-tesztek teljes árát, Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter úgy tekint, mint az oltás „szociális fegyverek” általi kikényszerítésére. Egy szegényebb család ugyanis szerinte nem engedhetné meg magának a rendszeres tesztelést, így kénytelen lenne beoltatni magát. A volt kormányfő mindezt egy pénteki sajtótájékoztatón jelentette ki a parlament épületében.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment