Search by category:
Egyéb kategória

Ismert utazási iroda jelentett csődöt – mi lesz az ügyfeleivel?

Ismert utazási iroda jelentett csődöt – mi lesz az ügyfeleivel?
Balaskó Réka
2021. 07. 22., cs – 13:00

2021. július 22., csütörtök – 14:47
Friss ikon
Off

Törzs

Újabban a CK YS Group (dreamdestina­tion.sk) jelentett csődöt az Európai Utazási Biztosítónál, amely már az iroda csődeljárásának nyilvántartásba vételét várja a helyi bíróságnál. Jelenleg a cég egyetlen ügyfele sem tartózkodik külföldön.

Életünk eddigi legnehezebb döntését kellett meghoznunk. Évekig sikeresen vezettünk idegenforgalmi vállakozást, azonban a napokban csődbe mentünk”  írta honlapján az utazási iroda.

A céget 2019 és 2020 között biztosították fizetésképtelenség ellen, ezért akik ekkor foglaltak náluk kártérítést követelhetnek a biztosítónál – tájékoztatott Katarína Kukurová a Generali szóvivője.

Az ügyfeleknek a visszaigényléshez ki kell tölteniük a káreseménnyel kapcsolatos nyilatkozatot, az utazás megszervezésére vonatkozó szerződést. Továbbá fel kell mutatniuk a pótutalványokat, a légitársaság által megtérített utalványokat, a fel nem használt repjegyeket és a költségek számviteli bizonylatát.

Javasoljuk, hogy az ügyfelek az utazási iroda fizetésképtelenségének megállapításától számított hat hónapon belül jelentsék a biztosítónál kárigénylésüket. Ezt követően az Európai Utazási Biztosító kivizsgálja és kifizeti a biztosításokat” –  tette hozzá Kukurová.

(br, pluska)

Bevezető

A pandémia egy újabb áldozatot követelt, ezúttal a turizmus ágazatából. Egy ismert utazási iroda ment csődbe, de mi lesz az ügyfeleivel?

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment