Search by category:
Egyéb kategória

Heger szerint az oltásellenesek túl messzire mentek az agresszív viselkedésükkel

Heger szerint az oltásellenesek túl messzire mentek az agresszív viselkedésükkel
Mészáros Richárd
2021. 09. 04., szo – 12:39

2021. szeptember 4., szombat – 13:01
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszterelnök elmondta, meglátása szerint az oltás témája erősen túlpolitizált. A többi külföldi országokban nincs ekkora ellenállás az oltással szemben, ezt pedig az ottani átoltottsági arány is tükrözi. „A demokrácia egyik erős vívmánya az, hogy elmondhatjuk a véleményünket, ugyanakkor ezt tisztességesen kéne megtennünk” – fűzte hozzá.

Heger elégedetlenségét fejezte ki aziránt, hogy az 50 éven felettiek körében, a külföldi országokhoz képest alacsony a hazai átoltottság. Hozzátette: Szlovákia az Európai Unió átoltottsági listáján a negyedik helyen szerepel hátulról. 

A miniszterelnök leszögezte, a rendőrség, a bíróság és a főügyészség is élvezi a bizalmát, ugyanakkor megérti az emberek csalódottságát azután, hogy a Főügyészség ejtette a vádat Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt igazgatója ellen. Ennek ellenére úgy véli, az emberek továbbra is bízhatnak az állami szervekben.

Maroš Žilinka főügyész csütörtöki sajtótájékoztatóját illetően elmondta, magát is meglepte, hogy a főügyész csak bizonyos médiumoknak engedte a részvételt. Mint mondta, a kormány sajtótájékoztatóin valamennyi akkreditált újságíró részt vehet.

Heger végül, ahogy korábban is, elutasította az előrehozott választások lehetőségét. 

(Denník N, mr)

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő úgy véli, az oltásellenesek túl messzire mentek az agresszív viselkedésükkel. Véleménye szerint az emberek félnek az oltásról vitát folytatni. „Ez nagyon rossz, egy demokratikus társadalomban ennek nincs helye” – jelentette ki szombaton az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment