Search by category:
Egyéb kategória

Hol szálljunk meg, hotelben vagy kiadó lakásban (airbnb)?

Hol szálljunk meg, hotelben vagy kiadó lakásban (airbnb)?
szabolaci
2021. 09. 09., cs – 01:10

2021. szeptember 9., csütörtök – 10:34
Friss ikon
Off

Törzs

 

Az utóbbi években egyre népsze­rűbbek lettek a rövid távú lakás­bérlések a turisták körében, ezeket jellemzően az airbnb platformon lehet lefoglalni. A népszerűségnek köszönhetően ma már nemcsak ott, de a nagy szállásfoglaló oldala­kon – booking.com, expedia.com stb. – is megjelentek ezek a lakások, hiszen sokan az utazásoknál pont ezeket részesítik előnyben. De nem mindig jelent jó megoldást, ha egy helyi lakos lakását béreljük ki, néha érdemesebb a hotelt választani.

Kiadó lakások

A kiadó lakások sokkal hangulato­sabbak, emberközelibbek, mint a nagyobb, sokszor több száz szobás hotelek. Sokszor a belváros kellős közepén tudunk modern lakást bérelni, kedvező áron. Előfordul, hogy ugyanazért az összegért csak egy alacsonyabb kategóriájú hotel­szobát találunk a közelben, szintén a belvárosban, vagy egy jobb minő­ségűt, de picit távolabb a központ­tól. Azaz a kiadó lakások általában olcsóbbak, mint a hotelszobák. De nemcsak az ár kedvezőbb, hanem a lakás nagysága is. Míg a hotelek­ben általában 20–25 m2 egy szoba, addig a lakás sokszor az 50 m2-t is eléri, vagy meg is haladja, így lényegesen nagyobb a terünk – és még berendezett konyha is van. Ha barátokkal, családdal utaznánk, ak­kor is jó választás egy kiadó lakás, hiszen sok olyan van a kínálatban, ahol akár több hálószoba is van, több ággyal.

De nemcsak előnyei, hátrányai is vannak az ilyen választásnak. Ezek­nél sokkal szigorúbban veszik a be­jelentkezés és a távozás időpontját, csak ritkán van lehetőség késői ki­jelentkezésre. Ha például este indul a gépünk haza, akkor akár gondot is okozhat, ha már délben el kell hagyni a lakást, hiszen nem tudjuk hova tenni a csomagokat, bőröndö­ket. A másik hátrány, hogy a laká­sokban nincs reggeli (igaz, némely­ben már megjelent ez az opció), így vagy a környéken eszünk egy reggelizőhelyen, vagy magunknak főzünk, ez mindkét esetben extra költség és idő.

Hotelek

A hotelek sokkal személyteleneb­bek, igaz, lényegesen nagyobb rugalmasságot biztosítanak – és például, ha egy-egy hálózat szál­lodájában foglalunk szobát, akkor biztosak lehetünk a minőségben, a kényelemben. Bár az árak terén általában drágábbak, mint a kiadó lakások, a mostani trendek azt mutatják, hogy a pandémia után már sokkal olcsóbban tudunk ho­telszobát foglalni, mint korábban bármikor – és ez nemcsak az ala­csonyabb kategóriájú szállodákra igaz, de a luxushotelekre is. A szál­lodák további előnye, hogy sokkal rugalmasabbak, az iménti példánál maradva, ha este indul a gép, ak­kor kérhetünk késői kijelentkezést, vagy ha erre nincs mód, akkor a csomagokat a recepción hagyhat­juk, nem kell azt magunkkal vinni a városnézésre. Sőt, ha korán ér­kezünk, akkor néha lehetőség van hamarabb elfoglalni a szobát, ami szintén egy kényelmi szempont.

Szintén a szállodák előnye, hogy sokkal felszereltebbek, mint a kiadó lakás – bár kisebb a szoba, de a szál­lodákban mindig van bár, étterem, sokszor szauna, edzőterem, egyéb kikapcsolódási lehetőség. Valamint a legtöbb esetben a szobaár már tar­talmazza a reggelit is – vagyis nem kell extra kiadással számolni.

Összeségében elmondhatjuk, hogy szállásfoglalásnál érdemes felmérni az igényeket, az utazók számát, és ez alapján dönteni – van, amikor a kiadó lakás lesz a jó választás, és van, amikor érdemesebb egy ho­telszobát foglalni. De bármelyik mellett is döntünk, a lényeg, hogy ismét átélhetjük az utazás élményét.

Bevezető

Az őszi kirándulá­sok előtt sokak­ban felmerül a kérdés, vajon milyen szállás­helyet válasszanak a célállomáson. Inkább a hotelek kényelmét része­sítsék előnyben, vagy a hangulato­sabb, családiasabb kiadó lakásokat válasszák. Segítünk a döntésben, elmondjuk, melyiknek milyen elő­nye és hátránya van.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Zárt tartalom – Bevezető

Az őszi kirándulá­sok előtt sokak­ban felmerül a kérdés, vajon milyen szállás­helyet válasszanak a célállomáson. Inkább a hotelek kényelmét része­sítsék előnyben, vagy a hangulato­sabb, családiasabb kiadó lakásokat válasszák. Segítünk a döntésben, elmondjuk, melyiknek milyen elő­nye és hátránya van.

Read More

Post Comment