Search by category:
Egyéb kategória

Ma érkezik Ferenc pápa Szlovákiába

Ma érkezik Ferenc pápa Szlovákiába
Mészáros Richárd
2021. 09. 11., szo – 22:37

2021. szeptember 12., vasárnap – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Ferenc pápát a vasárnapi érkezésekor Zuzana Čaputová államfő, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök, valamint Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök fogadja a repülőtéren. A repülőtérről egyenesen az apostoli nunciatúrára, az ökumenikus találkozóra utazik a katolikus egyházfő, ahol beszédet mond. Ezt követően a Jézus Társasága tagjaival találkozik.

A Szentatya négy napot tartózkodik majd Szlovákiában. Kassán, Sasváron, Eperjesen nyilvános tömegeseményeken is részt vesz, amelyekre a látogatóknak előre regisztrálniuk kellett. 

A pápalátogatás nyilvános eseményein a teljesen beoltott személyek mellett részt vehetnek a legfeljebb 72 órás PCR-teszttel, vagy legfeljebb 48 órás antigénteszttel rendelkező személyek, illetve azok, akik az elmúlt 180 napban igazoltan átestek a koronavírus-betegségen. Az ún. OTP-kategóriába regisztráló személyek a rendezvényeken külön szektorokban kapnak helyet, amelyek bejáratánál helyszíni tesztelési lehetőséget is biztosítanak. A szájmaszk viselése minden résztvevő számára kötelező. 

Zuzana Čaputová hétfőn reggel az elnöki palotában fogadja hivatalosan Ferenc pápát. Itt találkozik a katolikus egyházfő az államfő családjával, és több száz, kulturális, társadalmi vagy politikai területen tevékenykedő emberhez intéz beszédet.

Szeptember 15-én, szerdán, a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepén Čaputová részt vesz a sasvári szentmisén, ahol a Szentatya tart homíliát. Ez a pápa szlovákiai látogatásának utolsó hivatalos programpontja. Innen a pozsonyi repülőtérre utazik, és visszarepül a Vatikánba. A köztársasági elnök búcsúztatja Ferenc pápát a repülőtéren.

A pápa teljes szlovákiai programját az alábbi cikkünkben foglaltuk össze.

Sűrű program vár a pápára Szlovákiában

Pozsony |

Vasárnap érkezik Szlovákiába Ferenc pápa, aki szerdáig marad az országban. Pozsonyba, Kassára, Eperjesre, a sasvári (Šaštín) zarándokhelyre, de a hírhedt Luník IX lakótelepre is ellátogat.

(TASR, mr, czg)

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök ma délután a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtéren fogadja Ferenc pápát, aki Budapestről érkezik Szlovákiába, négynapos látogatásra. A Szentatya Pozsonyba, Kassára, Eperjesre, a sasvári (Šaštín) zarándokhelyre, de a hírhedt Luník IX lakótelepre is ellátogat.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment