Search by category:
Egyéb kategória

Nézzük, mit kapott Ferenc pápa Čaputovától!

Nézzük, mit kapott Ferenc pápa Čaputovától!
Balaskó Réka
2021. 09. 13., h – 14:05

2021. szeptember 13., hétfő – 14:37
Friss ikon
Off

Törzs

Čaputová Ferenc pápával hétfőn reggel találkozott az elnöki palota kertjében.

A köztársasági elnök a találkozó alkalmával többek között kenyeret, könyvet és az elnöki palota kertjéből származó mézet ajándékozott Ferenc pápának. De az ajándékok sorában találunk még egy elektromos autó töltőállomást, valamint orvosi felszereléseket is, amelyeket Čaputová a világ legszegényebb részeinek segítésére adott át.

Mivel a kenyér több gabonaféléből készül, ezért az ókeresztény imákban is az egyesülés szimbólumaként említik. A kenyér továbbá az élet, az emberi munka és a jó cselekedetek jelképe.” – mondta Martin Strižinec, az elnök szóvivője.

Ferenc pápát megszólította a hagyományos szlovák üdvözlés
2021. 09. 13., h – 10:54
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Strižinec szerint Čaputovát és a pápát összeköti az, hogy fontosnak tartják a klímaváltozás elleni küzdelmet, ezért az elnök megajándékozta egy elektromos autó töltőállomással is, amelyet az AgeVolt szlovákiai cég gyártott.

Ferenc pápa sem érkezett üres kézzel, az elnököt egy éremmel tüntette ki, amelyen Szűz Mária, Szlovákia védőszentje látható a háttérben kettős kereszttel. A Szentatya útját az érem szélén lévő dátum és szöveg jelöli.

(br, pluska)

Bevezető

A köztársasági elnök hétfőn reggel az elnöki palota kertjében találkozott Ferenc pápával, akit Čaputová több különleges ajándékkal is meglepett! De az egyházfő sem érkezett üres kézzel. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment