Search by category:
Egyéb kategória

A legtöbben a hozzátartozóik megóvása végett oltatták be magukat

A legtöbben a hozzátartozóik megóvása végett oltatták be magukat
Hegedűs Norbert
2021. 09. 25., szo – 08:41

2021. szeptember 25., szombat – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

A válaszadók 46,3 százaléka nyilatkozta azt, hogy a saját egészségének megóvása végett vette fel a védőoltást. A felmérésben részt vevők harmadik leggyakoribb indoka az volt, hogy valójában nem volt szükségük a vakcinára, mégis beoltatták magukat, mert el akarták kerülni a korlátozásokat. 17,4 százaléknyian nyilatkozták ezt.

A megkérdezettek több mint 15 százaléka azért oltatta be magát, mert hozzá akart járulni a pandémia társadalmi szintű megoldásához. A válaszadók több mint 9 százaléka indokolta a döntését azzal, hogy meggyőzték őt a szaktekintélyek, az orvosok, tudósok.  

A telefonos közvélemény-kutatást az ügynökség szeptember 6. és 13. között végezte el, ezer válaszadó bevonásával. A felmérés célja az volt, hogy általa fényt derítsenek a beoltottak indítékaira is. Eddig ugyanis főleg az oltatlanok motivációit vizsgálták.

Bevezető

Az emberek főleg a hozzátartozóik és a környezetük megóvása érdekében oltatják be magukat az új koronavírus ellen. Ez az AKO ügynökség aktuális felméréséből derül ki, melynek során a megkérdezettek fele jelölte meg az említett indokot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment