Search by category:
Egyéb kategória

Megint meglepné a PAOK Szalonikit a Slovan

Megint meglepné a PAOK Szalonikit a Slovan
Lencsés Zoltán
2021. 09. 29., sze – 18:00

2021. szeptember 30., csütörtök – 16:15
Friss ikon
Off

Törzs

2019-ben a két gárda az Európa-liga csoportköréért mérkőzött meg egymással. Akkor a pozsonyi 1:0 után a Slovan ugyan 3:2-es vereséget szenvedett Szalonikiben, az – akkor még érvényes szabály szerint – idegenben rúgott több góljának köszönhetően azonban továbbjutott.

A két évvel ezelőtti, görögországi mérkőzés óta a PAOK kerete szinte teljesen kicserélődött, csupán hat olyan játékos maradt a klubnál, aki a pozsonyiak elleni párharcot megélte. A másik oldalon, némi meglepetésre, sokkal nagyobb ez a szám. „A többségünk ott volt Szalonikiben. Tudjuk, mi vár ránk, ismerjük a pályát, a stadiont, az egész környezetet. Nagyon nehéz meccs volt, szenvedélyes és hangos szurkolóik vannak, akik pokoli hangulatot teremtettek, nem hiszem, hogy ez most másképp lenne” – vélekedett Jurij Medvědev, a Slovan védője, aki a 2019-es találkozón megszerezte a vezetést csapatának. A cseh játékos azonban tisztában van vele, hogy ez a tapasztalat inkább csak egyfajta támpontként szolgálhat számukra.

„Maximálisan helytelen lenne, ha automatikusan ugyanolyan meccset várnánk most is. A játékosaikon kívül az edzőjük is megváltozott. Felelősségteljesen, koncentráltan kell fociznunk, betartani a taktikai utasításokat és sokat futni. Ha ez így lesz, lesz esélyünk pontot szerezni” – tette hozzá klubja honlapjának adott nyilatkozatában Medvědev. 

A pozsonyiak a hétvégi, Senica elleni (3:0) győzelmükkel egy négymeccses nyeretlenségi sorozatukat zárták le, a PAOK ellenkezőleg utóbbi hét találkozójából hatot megnyert. Nem véletlenül fizet a vendégsiker kilencszeres pénzt a bátor tippelőknek…

Ami az EKL-s nyitányukat illeti, a görögök hozták a kötelezőt a Lincoln ellen (2:0), míg az égszínkékek nem tudták meglepni a Köbenhavnt Pozsonyban (1:3).

Érdekesség, hogy a Slovan az idei kupaszezonban már találkozott görög csapattal. Az Olimpiakosz ellen egy 3:0-s idegenbeli vereséget egy téglamezei 2:2 követett, így a szlovák bajnok az EL helyett az EKL csoportkörébe került.

Bevezető

Két év után ma (21.00) ismét összeméri erejét a pozsonyi Slovan és a PAOK Szaloniki csapata, az EL playoffja helyett az EKL csoportkörében.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment