Search by category:
Egyéb kategória

Fizetős parkolás Győrben: több helyen többet

Fizetős parkolás Győrben: több helyen többet
Hegedűs Norbert
2021. 10. 15., p – 15:34

2021. október 15., péntek – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az önkormányzati rendelet főbb elemei 2022 január 1-jén lépnek hatályba. A fizetős parkolási terület kiterjesztése Nádorváros déli részét érinti erősen. A III. fizetési zónába kerül majd a Baross Gábor út, a Buda utca, a Tihanyi Árpád út és a Vasvári Pál út által határolt terület teljes egésze, továbbá a Mester utca egy része, a Sport utca, a Pacsirta utca, a Blaha Lujza utca, a Török István utca, a Földes Gábor út egy része és a Kassák Lajos utca.

Változnak az árak is, természetesen emelkednek. Így az I. zónában, azaz a Belváros legforgalmasabb részén az eddigi 400-ról 480 forintra, a II. övezetben 200-ról 320 forintra, a III. zónában pedig 100-ról 200 forintra nő az óránként fizetendő díj.

A minimális várakozási idő 15 perc, azaz az I. övezetben 120, a II.-ban 80, a III.-ban pedig 50 forint lesz a legalacsonyabb fizethető összeg. A maximális várakozási idő az I. övezetben 90 perc, a II. övezetben pedig 180 perc lesz.

A díjköteles időszak a következők szerint alakul:

az I. övezetben hétfőtől szombatig 8-20 óra,

a II. övezetben hétfőtől péntekig 8-18 óra, szombaton 8-14 óra,

a III. övezetben hétfőtől péntekig 8-18 óra.

Drágulnak a parkolási bérletek is, erre a témára még visszatérünk.

Az internet népe, legalábbis döntő része nem fogadta megértően a határozatot. Az egyes oldalakon (ugytudjuk.hu és a Boldogulj Győrben Facebook-oldalán) hozzászólók véleményeit idézzük itt, némileg szerkesztve és moderálva:

Tegyük hozzá, hogy az iparűzési adót megfelezték, nyilván egy csomó önkormányzat kepeszt, és plusz bevételeket keres… Itt meg monopol helyzetük van. Nem tudom, hogy van-e valami méltányosság vagy jogorvoslat ilyenkor…“
Az iparűzési adót megfelezték”, magyarul elvonta a regnáló hatalom a helyi önkormányzatoktól, majd egy részét visszaosztja a neki kedves haveroknak. Győr is kap 24.000.000.000.- HUF-t az élményfürdőre.
Mennyi is az infláció? Egyik kézzel adnak, hattal meg elvesznek.
És az emelt díjat mire költik?
Beszedik a vírus miatt kiesett díjakat. Csodás.
Nem ingyen kell, eddig sem volt ingyen. De azért ez pofátlanság, hogy ekkorát emeltek. Bár nekem nyolc, hálisten nem ott lakom, egy percig sem költöznék a városba be.
Szívügyünk Győr… vagy szívunk Győr?
Szívatunk, Győr!
Ez most vicc, ugye? Ráadásul helyet nem lehet kapni, ahova kiváltom a bérletemet!
Elvették a 600 férőhelyes ingyenes parkolót, azóta sem lehet rendesen parkolni a belváros környékén. És úgy látszik, még tovább képesek rontani a helyzetet.

Bevezető

Az interneten jelentős vihart gerjesztett a most terjedő hír, miszerint Győr polgármestere idén májusban önkormányzati rendeletet alkotott a parkolásról. Röviden összefoglalva annak lényege: jövőre több helyen kell fizetni és többet.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somodi Géza

Read More

Post Comment