Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Nem tervezzük a veszélyhelyzet újbóli bevezetését

Heger: Nem tervezzük a veszélyhelyzet újbóli bevezetését
Mészáros Richárd
2021. 10. 23., szo – 14:22

2021. október 23., szombat – 14:47
Friss ikon
Off

Törzs

Heger elképzelhetetlennek tartja, hogy ne tudják a reformjainkat megvalósítani. „A parlament nem galambház. Ha több mint 90 szavazatot kap a kormányprogram, amelyben lefektetjük a reformokat, végül pedig ezt nem támogatják, azzal a polgárokat arcon nevetjük. Hogyan működhetnénk úgy tovább?” – jelentette ki Heger azzal, hogy a Sme rodina képviselői korábban már támogatták a kormányprogramot, a kormányfő ezért tárgyalásokat fog kezdeményezni a párttal. Hozzátette: az ország lakosainak 70 százaléka reformokat szeretne. A kormányfő szerint a reformok készen állnak a megvalósításra, egyetlen akadályuk a politikai akarat, amelyet a Sme rodina képviselői eddig nem tanúsítanak. 

Heger emellett megerősítette, nem tervezik a veszélyhelyzet újbóli bevezetését. „Bízom benne, hogy a lakosok értelmesek” – jelentette ki azzal, hogy a veszélyhelyzet nem jelent megoldást a helyzetre. „Azt csak újra ki kéne kényszeríteni” – fűzte hozzá.

A kormányfő emellett problémásnak találja a jelenleg érvényben lévő intézkedések betartásának ellenőrzését. Heger szerint a rendőrség feladata, hogy betartassa azokat a szabályokat, amelyeket az állam lefektetett. 

A miniszterelnök szerint mindent elkövettek annak érdekében, hogy a veszélyeztetett csoportokat megvédjék a fertőzéstől. Ha az 50 éven felettiek beoltottságát sikerülne megnövelni, azzal együtt az intézkedések is enyhülnének. Ez azonban most már csak az embereken múlik – zárta.

Bevezető
Pozsony |

A reformoknak muszáj megvalósulniuk, mivel azokat a kormányprogramban már előre lefektettük. Ha a parlament korábban ezt támogatta, később pedig a képviselők nem szavazzák meg a reformjainkat, azzal a polgárok szemébe nevetnek – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő az RTVS Sobotné dialógy című műsorában szombaton. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment