Search by category:
Egyéb kategória

Roham a maszkokért, már a buszrendeletre is felével nőtt a kereslet

Roham a maszkokért, már a buszrendeletre is felével nőtt a kereslet
Sudár Éva
2021. 11. 19., p – 11:12

2021. november 19., péntek – 11:16
Friss ikon
Off

Törzs

Török Zsolt, a Győrben is működő országos Maszkpont tulajdonosa a Győri Új Szónak elmondta: tegnap egy órával a kormányinfón hallott bejelentés után már érkezett hozzá néhány üzenet, hogy szükség lesz egy-egy típusból pótlásra. 

„Milliós a készletünk, minden típusból van a raktárban, felkészültünk erre a helyzetre – mondja a tulajdonos. Török Zsolt október 23-án még azt nyilatkozta nekünk, hogy a nyárhoz képest élénkült ősszel a forgalom, de a kötelező maszkviselés idejéhez viszonyítva csak egytizednyit könyvelhetnek el. 

Most újra a maszk ideje jött el, körülbelül három hete fellendült a forgalom és az egészségügyi mutatókkal, a sajnálatos megbetegedések számával arányosan folyamatosan erősödik a kereslet. Amikor pedig a tömegközlekedési eszközökön kötelezővé tették a viseletét, természetesen jó 40-50 százalékkal ugrott meg, és azóta is naponta 5-10 százalékos az emelkedés – árulta el Török Zsolt.

Egy tegnap megjelent statisztikát idézve hangsúlyozta azt is: a maszk 53 százalékkal csökkenti a fertőzés esélyét.  

Nemcsak többet, de egyre jobb minőséget is vesznek az emberek: arányaiban is sokkal kelendőbb az FFP2 maszk, amit korábban inkább csak az Ausztriában a dolgozók vittek, mivel kint már kötelező volt. De vásárolják a három rétegű orvosi maszkot és a dizájnosabb szövetet is, gyerekmaszk pedig épp a legjobban fogyó fajta volt novemberig, mert egyes iskolákban hamarabb bevezették.  

Kérdésünkre a cégtulajdonos leszögezte: nem fog drágulni a termék, nem is volna etikus egy egészségvédelmi termékre szakosodott vállalkozás részéről, ha kihasználná a jelen helyzetet. Vagyis 750 Ft a szövetmaszk, 350 Ft az FFP2 és 80 Ft a sima orvosi maszk. 

Bevezető

Három hete ugrott meg a kereslet a maszkok iránt, s tegnap már érzékelték a következő napokban várható rohamot az árusító helyeken. Szombattól zárt helyen kötelező a maszk viselete – jelentették be tegnap a kormányinfón. 

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Laczó Balázs

Read More

Post Comment