Search by category:
Egyéb kategória

A Főtéren sem lesz karácsonyi vásár…

A Főtéren sem lesz karácsonyi vásár…
Balaskó Réka
2021. 11. 20., szo – 16:02

2021. november 20., szombat – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

Először az Óváros önkormányzata jelentette be, hogy lefújják a Hviezdoslav téren megvalósuló karácsonyi vásárt. Őket Matúš Vallo főpolgármester követte, aki a közösségi oldalán bejelentette, a Főtéren sem lesznek idén standok.

Lefújták az óvárosi karácsonyi vásárt!

Pozsony Óváros részén lévő Hviezdoslav és Fő téren ez évben sem lesznek standok karácsonykor. Ezt a döntést az egyre rosszabb járványhelyzet miatt kellett meghoznia az önkormányzatnak. 

Vallo hozzátette, hogy tárgyaltak az árusokkal arról, hogy mivel Pozsony piros besorolású a Covid-automata szerint, ezér 200 főig megtarthatnák a rendezvényt.

Csakhogy a bérlők ezt visszautasították. „Annak ellenére, hogy a város felajánlotta a standok bérleti díjának szimbolikus összegre való csökkentését, a legtöbb árus azt mondta, hogy a legfeljebb 200 fős rendezvényen való részvétel számukra veszteséges vagy akár felszámolással is járna, tekintettel a standok számára és a továbbiak bizonytalanságára” – magyarázta a főpolgármester.

„Az elkövetkező napokban keresni fogjuk a módját annak, hogy még ebben a helyzetben is a lehető legjobban közvetítsük a karácsonyi hangulatot a lakosok számára, és szilárdan hiszem, hogy legalább a karácsonyfa kivilágítását együtt ünnepelhetjük, és az ünnepeket egészségben, békében és biztonságban fogjuk tölteni” – zárta.

(br)

Bevezető

Ez évben sem lesznek standok a pozsonyi Főtéren!

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment