Search by category:
Egyéb kategória

Oguntoye: Érdekes lesz a magyar válogatott ellen

Oguntoye: Érdekes lesz a magyar válogatott ellen
Orosky Tamás
2021. 12. 01., sze – 23:51

2021. december 2., csütörtök – 10:17
Friss ikon
Off

Törzs

Oguntoye Viktória még sosem játszott a magyar válogatott ellen. Viszont hosszú-hosszú évekig védett az NB I-ben, így számára különösen pikáns lesz a csütörtöki (20.30) vb-meccs. „Érdekes érzés, sok mindenkit ismerek személyesen az ellenfélből… Sokan szokták mondani ilyenkor, hogy így akkor biztosan tudom, hova mennek a lövések, de ez nincs így, mindenki fejlődik, változik idővel – mondta lapunknak a 30 éves kapus a szerda délelőtti edzést követően.

Oguntoye minden pályán töltött percnek örül, mivel – az ő szavaival élve – „kéthetes”. Ennyi idő telt el azóta, hogy kézsérülése és az azt követő műtét után felépülve visszatérhetett a játékhoz. „Igazán csak mostanra lendültem bele jobban a védésbe. Benne volt a pakliban, hogy lemaradok a világbajnokságról, de ezt nem éltem meg lelki teherként. Megértettem volna, ha a kapitány nem hoz ki. De persze azért nagyon örülök, hogy itt lehetek” – jegyezte meg a HC DAC hálóőre.

A szlovák válogatott már hosszabb ideje Spanyolországban tartózkodik, egy ottani felkészülési tornával hangoltak a vb-re. Oguntoye elárulta, Madridban a városban és a csarnokban is fáztak, de a világbajnoki E csoport helyszínén, Llíriában már jobb a helyzet, még ha a sportcsarnokon még a hajrában is dolgoznak még.

„A három felkészülési meccsből a németek elleni bő 35 perc volt a válogatott igazi arca, az akkor nyújtott teljesítményünk a reális – mondta a kiegyenlített meccsszakaszról a kapus. Á németekkel a vb-n is találkoznak, de a magyarok elleni derbin kívül a csehek elleni zárómeccs lehet papíron az a 60 perc, amely az esetleges továbbjutásukról dönthet. „A csehekkel még nem foglalkozunk, még egymás között az öltözőben sem. Nem számolgatunk, csak az előttünk levő mérkőzésre koncentrálunk. Nem mi vagyunk a csoport esélyesei. A nagyokkal jó meccseket akarunk játszani, amellett pedig sosem lehet tudni, milyen lábbal kelünk fel reggel. Konkrét célkitűzés nincs előttünk, a lehető legjobb formánkat akarjuk hozni a világbajnokságon – tette hozzá Oguntoye.

Zácsikék célja a negyeddöntő

Szerdán este (20.30) a Spanyolország–Argentína meccsel elrajtol a 25. női kézilabda-világbajnokság.

Bízikék elkapnák a cseheket

1995 után másodszor szerepelhet női kézilabda-világbajnokságon Szlovákia.

Bevezető

Nem volt benne biztos, hogy ott lehet a világbajnokságon, így nagyon örül, hogy ő lehet a tornán a szlovák női kézilabda-válogatott egyik kapusa. A párkányi származású Oguntoye Viktóriával a Magyarország elleni nyitómeccs előtti utolsó edzés után beszélgettünk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment