Search by category:
Egyéb kategória

Fejlesztené a felszerelését a Füleki Városi Művelődési Központ

Fejlesztené a felszerelését a Füleki Városi Művelődési Központ
Hegedűs Norbert
2021. 12. 02., cs – 09:18

2021. december 2., csütörtök – 09:44
Friss ikon
Off

Törzs

November végén a füleki kulturális stand az IROP felhívás keretében igényelt támogatást, melynek célja a járvány következményeinek helyreállítása, valamint a zöld, digitális és ellenálló gazdasági fellendülés előkészítése.

Illés Kósik Andrea a projekt céljait két fő tevékenységre osztotta: „Az első az általunk nyújtott szolgáltatások minőségének javítása, konkrétan a színházterem klímaberendezésének beszerzésével, a színház- és bábterem színpadi világítástechnikájának új színpadi világítással történő bővítésével, a bábterem színpadfüggönnyel történő felszerelésével.” – magyarázta az igazgatónő.

A második fő tevékenység a kulturális intézmény higiéniai színvonalának javítása. Az igazgatónő elmondása szerint ezzel elsősorban a kulturális életet jelentősen megnyomorító járványhelyzetre reagálnak. „Egy 1700 köbméteres színházteremben szeretnénk egy jó minőségű és nagy teljesítményű fertőtlenítő berendezést vásárolni, amely fertőtleníti a levegőt és minden felületet. A projekt egy kisebb, mobil fertőtlenítő készülék beszerzésével is számol, amelyet szükség szerint használhatunk kisebb helyiségekben, például a bábteremben”mondta. Ennek köszönhetően a jövőben jobban védhetik a nézők és az előadók egészségét különböző járvány- vagy világjárványhelyzetek idején.

Az előzetes becslések szerint a projekt összköltségvetése több mint 182 ezer euró, míg a saját költségvetésből származó ötszázalékos önrész több mint 9 ezer eurót jelent.

Három füleki alapiskola kap új felszerelést

Fülek |

Három füleki alapiskola kap új tantermet és felszerelést, ami lehetővé teszi számukra,

Bevezető
Fülek |

182 ezer eurós költségvetésű projektből fejlesztené a műszaki és higiéniai felszereltségét a Füleki Városi Művelődési Központ – tudatta lapunkkal Mikus Kovácsová Klaudia városi szóviő.

 

Település / hely
Fülek

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment