Search by category:
Egyéb kategória

A tornateremből átszűrődő hangok vonzották a dzsúdósok közé

A tornateremből átszűrődő hangok vonzották a dzsúdósok közé
Orosky Tamás
2021. 12. 03., p – 18:25

2021. december 4., szombat – 10:43
Friss ikon
Off

Törzs

Edzés után értük utol a 19 éves cselgáncsozót, útban hazafelé Besztercebányáról. „Elnézést kérek a fiúkért, nekik nagyon viccesnek hangzik a magyar nyelv – szabadkozott az autóból hallatszódó vidám hangok miatt Ádám Viktor kétszer is. Telefonálás közben is ment a zrika rendesen, de a 100 kilósok kategóriájában versenyző dzsúdósnak ez eleve a vérében van. „A szüleim írattak be cselgáncsra. Kezdetben fociztam, de nem nagyon ment. A szomszéd tornateremből áthallatszódó hangok gyorsan odavonzottak. A családból csak apu focizott, egyébként senki nem sportol komolyabban, nem is nagyon értették, hogyan lehet tehetségem hozzá – magyarázza Viktor.

Az pedig, hogy nagy tehetsége van hozzá, 2021 óta már végképp nem kétséges. Előbb a luxemburgi Európa-bajnokságon zárt az ötödik helyen 2-2 győzelemmel és vereséggel, majd pedig az olaszországi világbajnokságon is ebben a pozícióban végzett. Adja magát a kérdés, bosszús volt-e, hogy lemaradt az éremcsatákról, vagy inkább a nagy sikernek örült.

A vb-n ment jobban. Olbiában jobban verekedtem, és úgy általában jobban is éreztem magam. Nagyon csalódott voltam, mert ha üzbég riválisomat legyőztem volna, az elődöntőben biztos, hogy megverem a német fiút. Akkor pedig döntőztem volna – mondja Viktor, hangjában még jó pár hét múltán is sóvárgással. – Idő kellett, hogy örülni tudjak az ötödik helyeknek.

Másrészt ez a „szerepsem esett nehezére a rimaszombati Mladosť klub nevelésének, mivel korábban nem ért el hasonlóan kiugró eredményt. „Előtte megsérültem, amiből visszatérve nagyon motivált voltam. Emellett a taktikámon is változtattam. Az ellenfelem jobb oldalát fogom meg, és berepülök a másikba, ezt elég ritkán alkalmazzák – árult el egy kulisszatitkot Viktor, aki hangsúlyozza, utólag sem bánta meg, hogy a besztercebányai Duklához igazolt. – Ez nagyobb klub, jobb a sparing is. Először Pozsonyba akartam menni, de a szüleim rábeszéltek Besztercebányára.

A helyi egészségügyi középiskolát tavasszal fejezte be, és mindenképpen szeretne főiskolára menni. „Trénernek akarok tanulni jövőre – mondja határozottan. Addig pedig hatványozottan a dzsúdóra fog összpontosítani. „Januárban kezdjük el a rendes felkészülést. A fő célom, hogy az Európa-kupában minél jobb eredményeket érjek el. A legjobb lenne megnyerni – nevet Ádám Viktor. – Több riválisom is felmegy az U23-as kategóriába, de a junioroknál, ahol én még maradok, így is nagy a konkurencia a 100 kilósoknál, a magyarországi Végh Zsombor, az orosz és a grúz riválisok is nagyon erősek. Közben pedig alighanem a felnőtteknél is bemutatkozok egy-két versenyen. Már Abu-Dzabiba is hívtak, de oda végül nem jutottam ki.

Bevezető
Rimaszombat |

Két ötödik hellyel robbant be a junior cselgáncsozók élvonalába Ádám Viktor. A rimaszombati származású dzsúdós az Eb-n és vb-n aratott sikerek után az EK-sorozatot veszi célba.

Település / hely
Rimaszombat

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment