Search by category:
Egyéb kategória

Mi is oltattunk, tömeg volt, de negyedóra után behívtak

Mi is oltattunk, tömeg volt, de negyedóra után behívtak
Sudár Éva
2021. 12. 03., p – 18:25

2021. december 3., péntek – 18:41
Friss ikon
Off

Törzs

Ezen a héten nem voltak olyan sokan, mint az előzőn, de a péntek viszonylag zsúfoltra sikeredett. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön közölte: egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót. 

Magunk is felvettük a harmadik oltást ma délelőtt, a kapuban egy lélek sem állt, így nem kellett a hidegben várakozni tömegeknek, mint a múlt hét első napján. Azt mondták, hogy ma, pénteken pörgött fel az érkezők száma a hét többi napjához képest. Bent hat oltópontot tartottak fent, négy működött, háromban Pfizert adtak, egyben pedig az összes többi anyagot. 

Leírás

A kórház kapuja délelőtt 10 órakor üres volt, azonnal bejutottunk. Fotó: Laczó Balázs 

„Én már beterveztem ezt a pénteket – mondja bent a tíz perce várakozó Mészáros András. – Olvastam az akció meghosszabbításáról, de most vagyok szabadságon és ezt a napot már rászántam. Nem tudom, mennyi lesz a várakozás, talán egy óra vagy fél? – néz körül a harmadik oltásra érkező férfi a folyosón, ahol körülbelül ötvenen állnak. 

Utólag vagyunk mi is okosak: a kórház bejáratától a kilépésig, az utólagos 10 perces várakozást is számítva – pontosan 40 percig tartott az oltásunk. A sor gyorsan haladt, negyedóra után behívtak. A várakozók nagyobb része középkorú volt, de a fiatalok, valamint a hatvanasok közül is sokan jöttek, s csak néhány idős embert láttunk. 

Leírás

A győri Mészáros András a harmadik Modernát kapta, mára tervezte, szabadnapja volt. Fotó: Laczó Balázs 

Bevezető
Győr |

Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Megnéztük, hogyan zajlott az eredetileg utolsónak tervezett akcióhét pénteki napja.

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Laczó Balázs

Read More

Post Comment