Search by category:
Egyéb kategória

DAC: a sereghajtó ellen kötelező a győzelem

DAC: a sereghajtó ellen kötelező a győzelem
Lencsés Zoltán
2021. 12. 03., p – 17:41

2021. december 4., szombat – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

A dunaszerdahelyiek rosszul kezdték az idei szezont, idegenben az első három mérkőzésükön egyszer sem gyűjtötték be a három pontot. Végül a negyedik találkozón, Garamszentkereszten megtört a jég, ahol a sárga-kékek 3:0-s győzelmet arattak. Azon a mérkőzésen Schäfer, Dimun és Sharani is betalált. Ezután a mérkőzés után került sor az átigazolási hajrára, amely során a DAC rendkívül aktív volt, és megszerezte többek között Hahnt, Krstovicsot és Lamkel Zét, míg Marko Divkovicot eladta.

A garamszentkereszti csapatot akkor még Geri Gergely irányította, őt a vereség után menesztették posztjáról. A klub azóta még egyszer edzőt váltott, Štefan Zaťko helyére októberben a spanyol Pablo Villar érkezett. Az FK Pohronie azonban harmadik edzőjével is csak szenved a bajnokságban, sereghajtóként jelentős, 5 pontos a lemaradása a liptószentmiklósiak mögött. A garamszentkeresztiek utóbbi három bajnokijukat elveszítették, legutóbb épp egy másik kiesőjelölt csapattól, az aranyosmarótiaktól szenvedtek vereséget hazai pályán. Ha pedig ez nem lenne elég, ők lőtték eddig a legkevesebb gólt a szezon során.

Nemcsak a forma, hanem az egymás elleni mérleg is a DAC sikerét vetíti előre, a sárga-kékek még sohasem kaptak gólt mai ellenfelüktől, sőt, döntetlenre is csak egy találkozó végződött.

A DAC továbbra is a negyedik helyen áll a tabellán. Joao Janiero vezetőedző érkezése óta a sárga-kékek mindkét mérkőzésüket 1:0-ra nyerték. Bár a dunaszerdahelyi csapat teljesítménye mindkét mérkőzésen messze járt a jótól, a taktikai fegyelmezettség mindkétszer döntőnek bizonyult, úgy tűnik, a csapat megtanult csúnya focival győzni. A legutóbbi, trencséni győzelem után az újságíróknak nyilatkozó Jedlička, Kružliak és Hahn is néhány mondat erejéig dicsérte a portugál tréner személyét és edzéseit.

Egy hétközi interjúban Milan Dimun leszögezte, hogy jobban működik a csapat védekezése. „Az edzőváltás mindig egy új impulzust jelent a játékosoknak, és mindannyian boldogok vagyunk, hogy a legutóbbi két fordulóban hat pontot szereztünk. Bízom benne, hogy a lehető leghosszabbra nyújtjuk a sikersorozatunkat, és a téli szünetig a lehető legtöbb pontot gyűjtjük be. Javult a védekezésünk, az említett két meccsen gólt sem kaptunk. Ha hátul képesek vagyunk nullával lehozni a meccseket, akkor legalább egy pontot mindig szerzünk, emellett azonban hiszem, hogy megvan a minőségünk a gólszerzésre is” – mondta a védekező középpályás a klubhonlapnak.

Trencsénben Martin Jedlička 100. bajnokiját játszotta DAC-mezben, ezúttal pedig Eric Davisre vár szép jubileum: a panamai balhátvédnek a mai lesz a 150. Fortuna ligás meccse. „Természetesen nagyon örülök annak, hogy ilyen szépen növekszik a rajtjaim száma Dunaszerdahelyen. Ez egy szép szám, bízom benne, hogy elkerülnek majd a sérülések, és további meccsek kerülnek a nevem mellé. A szombati egy különleges találkozó lesz számomra, amelyen csak a győzelem elfogadható. Remélhetőleg jól felkészültünk. Nagyon szomorúak vagyunk, amiért a szurkolók nem lehetnek velünk, de mindent megteszünk, hogy odahaza a televíziók képernyői előtt is győzelemnek örülhessenek” – idézi Davist a DAC hivatalos oldala.

A találkozót a Markíza fizetős platformja, a Voyo élőben közvetíti. A zárt kapus mérkőzés játékvezetője Sedlák lesz.

Bevezető

A sereghajtó garamszentkeresztiek ellen csak a győzelem elfogadható a DAC számára a labdarúgó Fortuna Liga 17. fordulójának mai (15.00) mérkőzésén.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment