Search by category:
Egyéb kategória

Telnek meg a kórházak

Telnek meg a kórházak
Nagy Roland
2021. 12. 05., v – 14:16

2021. december 5., vasárnap – 15:03
Friss ikon
Off

Törzs

A legfrissebb adatok szerint jelenleg 3409 beteget kell kórházban ápolni, 624-en fekszenek intenzív osztályon, 298-an szorulnak lélegeztetőgépre. A járványügyi szakértők korábban megállapították, ha a kezelésre szoruló fertőzöttek száma átlépi a 3200-at, az ország a humanitárius katasztrófa szélére sodródik. Ebben az esetben fennáll a veszélye annak, hogy nem minden beteget tudnak ellátni a szlovákiai kórházakban.

A keleti régiók kórházai már hetekkel ezelőtt is jelezték, hogy megteltek a Covid-osztáylok, és nincsenek szabad lélegeztetőgépek, Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője pedig most azt állítja, hogy már a nyugati országrészben is romlik a helyzet.

„Egyre több beteget fogadnak Trencsén, Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megyében is”

– üzente lapunknak a szóvivő.

A romló helyzetet alátámasztja az is, hogy a múlt héten átlagban 375 beteg került kórházba naponta, ami 25-tel több, mint az azt megelőző hét átlaga. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a szigorított lockdownnal sem sikerült stabiliziálni a fekvőbeteg-ellátás helyzetét.

Bevezető
Pozsony |

A szigorú lockdown ellenére sem csökken a kórházban kezelt fertőzöttek száma. Az egészségügyi minisztérium szerint már olyan régiókban is telnek meg a Covid-osztályok, ahol korábban nem voltak kapacitásbeli problémák.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment