Search by category:
Egyéb kategória

A pályázatok kiértékelésére várnak a gazdák

A pályázatok kiértékelésére várnak a gazdák
Kiss Bartalos Éva
2021. 12. 08., sze – 14:55

2021. december 8., szerda – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

A gazdák üdvözlik, hogy az Agrárkifizető Ügynökség megkezdte a támogatásokról szóló határozatok kiadását. A dunaszerdahelyi és a galántai régióban beadott 1 301 kérvény 85 százalékáról döntött eddig az ügynökség, közölte Karika Ferenc, a regionális agrárkamara elnöke. A vezetőség azt reméli, hogy hamarosan a fejlesztésekre kiírt pályázatokat is kiértékelik. Az ún. covid-felhívásra leadott 1 314 kérvény 6 százalékát a Galántai, valamint a Dunaszerdahelyi járásban élő és dolgozó gazdák adták le.

A támogatások értékelése jó úton halad, a függőben lévő bérleti szerződések miatt azonban nyugtalanok a gazdák. Ágh Marianna regionális tanácsadó elmondta, azt várják a Szlovák Földalap új vezetésétől, hogy az a kormányrendelettel összhangban az állattenyésztéssel és a speciális növénytermesztéssel foglalkozó kérvényezőket részesíti majd előnyben a szerződések megkötésekor.

Bevezető
Dunaszerdahely/ Galánta |

A függőben lévő bérleti szerződések miatt fáj a galántai és dunaszerdahelyi járásbeli gazdák feje, egyebek mellett ez is kiderült a Dunaszerdahelyi Regionális Agrárkamara elnökségi ülésén.

Település / hely
Dunaszerdahely/ Galánta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment