Search by category:
Egyéb kategória

Nem épít munkásszállót: a pályázati pénzt is visszautalja a város

Nem épít munkásszállót: a pályázati pénzt is visszautalja a város
Sudár Éva
2021. 12. 08., sze – 10:10

2021. december 8., szerda – 10:17
Friss ikon
Off

Törzs

Helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságok pályázhattak munkásszállás építéséhez vagy munkásszállásra igénybe vehető ingatlan felújításához. Mosonmagyaróvár önkormányzata egy száz férőhelyes munkásszállásra adott be támogatási igényt, s 118 millió 787 ezer forintot nyert is. A támogató a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal a kedvezményezett Mosonmagyaróvár önkormányzata volt, a hatósági szerződést 2018. augusztus 16-án írták alá.

A pénz aztán meg is érkezett, Mosonmagyaróvár mégis a legutóbbi, novemberi testületi ülésén úgy döntött, kezdeményezi ennek a szerződésnek a megszüntetését. Az ok? „A vállalt, munkásszállás felújítására vonatkozó kötelezettségeinek financiális okok – a tervezett beruházás összköltségének emelkedése – miatt nem tud eleget tenni.”

A képviselő-testület most kérelmezi a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatalnál, hogy a szerződés megszüntetése kapcsán „esetleg megállapításra kerülő ügyleti kamat vagy egyéb visszafizetéshez kapcsolódó költség felszámításától tekintsen el.”

Ami pedig a támogatás visszafizetését illeti: az önkormányzat idei költségvetésében rendelkezésre áll a támogatás visszafizetéshez, és ügyleti kamat megfizetéséhez szükséges forrás. Ha az önkormányzat a vissza- és megfizetési kötelezettségét jövőre köteles teljesíteni, akkor a szükséges fedezet forrása az előző évi maradvány lesz.

Bevezető
Mosonmagyaróvár |

Több mint 118 millió forintot nyert még három éve Mosonmagyaróvár egy száz férőhelyes munkásszálló kialakítására. A pénz meg is érkezett, de most felbontják a szerződést, visszafizetik a támogatást (miközben a kamat elengedését kérik), mert a tervezett beruházás összköltségének emelkedése miatt nem tudnak eleget tenni az építési kötelezettségnek.

Címkék

Település / hely
Mosonmagyaróvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment