Search by category:
Egyéb kategória

Központban a lélegzetvétel – bővült a komáromi kórház eszközparkja

Központban a lélegzetvétel – bővült a komáromi kórház eszközparkja
Vataščin Péter
2021. 12. 10., p – 12:40

2021. december 10., péntek – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Harsányi Alapítványnak köszönhetően két lélegeztetőgép, valamint egy EKG készüléket kapott a kórház mintegy 20 ezer euró értékben – közölte a komáromi önkormányzat. Az egyes eszközöket a kórház igényei alapján választották ki. Keszegh Béla (független) komáromi polgármester elmondta, a magyar kormány által korábban adományozott invazív lélegeztetőgépek kapcsán merült fel, hogy szükség van a légzés nem invazív módon segítő készülékekre is, amelyek nem csak a koronavírusos betegeknél lehet kihasználni. Az ügyben ő kereste meg az alapítványt, akik készségesen segítettek.

Leírás

Balról: Keszegh Béla, Liška Mária nővér, Miroslav Jaška kórházigazgató, Filkó Gabriella igazgatóhelyettes (kép: komáromi önkormányzat)

A kórházat működtető AGEL-csoport ezzel párhuzamosan közöte, a Križovatka Alapítvány jóvoltából 10 új légzésmoniort kaptak, amelyekkel az újszülötteket tudják jobban megfigyelni, ily módon is csökkentve a bölcsőhalál (SIDS) veszélyét. A Babysense 1 Pro készülék egyszerűen és hatásosan működik, pontosan felismeri a kisgyermek légzésmintáját, s ha például egy lélegzetvételt sem detektál 20 másodpercen belül, erőteljes vizuális és hangjelzést ad. „Sok esetben másodpercekről vagy percekről van szó ilyen esetekben, s ezért nagyra értékeljük ezt az ajándékot“ – mondta Ingrid Moravcová, a neonatológiai osztály vezetője. Azok az édesanyák, akik a kórházból való távozás után is használni szeretnék ezt az eszközt, kikölcsönözhetik azt közvetlenül az alapítványtól.

Bevezető
Komárom |

A non-invazítv lélegeztetőgépeket, valamint a neonatológián használt légzésmonitorokat is egy-egy alapítvány adományozta az intézménynek.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment