Search by category:
Egyéb kategória

Óvatosan visszatértek a vásárlók

Óvatosan visszatértek a vásárlók
Kiss Bartalos Éva
2021. 12. 10., p – 13:00

2021. december 10., péntek – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

Tegnap több hét után nyithattak ki a városközpontban lévő boltok, a péntek délelőtt mégis olyan volt, mint egy átlagos hétköznap. Csak a posta előtt kígyózott a sor, az emberek nem rohamozták meg tömegesen az újranyitó egységeket. Látszólag, ugyanis több eladó is beszámolt arról, hogy az enyhítésnek köszönhetően visszatértek a vásárlók. Több oka is lehet annak, hogy elmaradt a roham: a csütörtöki havazás után még mindig nem voltak megfelelő állapotban a járdák és az utak, és a kereskedők is gyorsan alkalmazkodtak a novemberben bejelentett lezáráshoz, a legtöbbjük csomagátvételi ponttá alakult. A vásárló telefonon, vagy a interneten megrendelhette a kért árut, és az üzletben átvehette. Így működtek a könyvesboltok is, itt adták át a kiválasztott könyveket a vevőknek.

„Ma sokkal több vásárló érkezett, egy óra alatt nagyjából annyi, mint tegnap egész délelőtt” – mondta Zsuzsa, az eladó. Közben egy hölgy nyitja az ajtót, és már mondaná a rendelése kódját, de kedvesen beinvitálják, tegnaptól ugyanis az oltottak és a gyógyultak újra vásárolhatnak nem esszenciális termékeket.

A karácsonyi időszakban a könyvek mellett az ékszerek iránt is nagy az érdeklődés, és ezen a Covid-19 sem változtatott. Az ékszerüzletben belépéskor az oltási igazolást kérik. Marta Drahošová tulajdonos örömmel mondja, hogy visszatértek a vásárlók, ugyan a lockdown alatt tőlük is lehetett rendleni, viszont nem volt egyszerű az ez időszak.

„Már hónapokkal korábban készülünk a karácsonyi időszakra, az árut most is megrendeltük, de a csomagokban várakoztak az ékszerek.

Mikor Ausztriában bejelentették a lezárást, sejtettük, hogy nálunk is ez következik. Az ékszerüzletben működött, hogy az internetre feltett áru közül választottak a vásárlók, majd az üzletben átvették a csomagot, a fehérnemű boltban azonban más a vásárlói kör, ott ez nem vált be” – nyilatkozta a tulajdonos. A ruhák iránt nem volt nagy a kereslet sem tegnap, sem a korábbi napokban, amikor rendleni lehetett az üzletekből.

„Bízom benne, hogy lesznek vásárlók, de kitartok amellett, hogy az egészségünk a legfontosabb” – mondta egy eladó hozzátéve, hogy elfogadja a korlátozásokat, de értetlenül nézi, hogy néhány kilométerre, a határ túloldalán tömegek vásárolnak. A papírboltban a karácsonyi csomagolópapír fogy a legjobban, de naptárt is sokan keresnek. Az eladótól megtudtuk, hogy csomagátvevő helyként a bolt is működött, de most nagyobb a forgalom.

A központban lévő boltok és a városszéli bevásárlóközpontok környékén a vártnál kisebb volt a forgalom, több volt a parkolóhely, és sorok sem álltak a bejáratok előtt. Egy hölgy zoknival és alsóneművel megrakott táskával viharzott el mellettünk, de egyéb jel nem mutatott arra, hogy a forgalmas adventi időszakban két hét után került le a lakat az üzletek ajtajáról.

Óvatosan tértek vissza a vásárlók
2021. 12. 10., p – 13:04
Kiss Bartalos Éva
Gallery images

Leírás

Elsősorban könyvet, ékszert, karácsonyi díszeket és használati tárgyakat vásároltak az emberek tegnap délelőtt, amikor két hét után újra kinyithattak a nem létszükségleti eszközöket árusító boltok és a szolgáltatók.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Elsősorban könyvet, ékszert, karácsonyi díszeket és használati tárgyakat vásároltak az emberek tegnap délelőtt, amikor két hét után újra kinyithattak a nem létszükségleti eszközöket árusító boltok és a szolgáltatók.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment