Search by category:
Egyéb kategória

Martin Klus: Szigorúbb szabályokra lenne szükség a határátlépésnél

Martin Klus: Szigorúbb szabályokra lenne szükség a határátlépésnél
Balaskó Réka
2021. 12. 11., szo – 15:49

2021. december 11., szombat – 16:14
Friss ikon
Off

Törzs

Kéry továbbá a külföldről való hazatéréssel kapcsolatban kötelező tesztelésről is beszélt. Szerinte ezt attól függetlenül kéne érvényesíteni, hogy az illető be van-e oltva Covid-19 ellen vagy sem.

Klus elmondta, hogy jó lenne átgondolni például a 14 napos kötelező karantén bevezetését bizonyos országokból való visszatérés után – közölte a Markíza.

A külügyi államtitkára elismerte, hogy a koalíció kommunikációja a járványügyi intézkedésekről kaotikus, és nem mindent lehet logikusan megmagyarázni. „Van egy dinamikus fejlődés, de az is tény, hogy egy világjárványnak is megvan a maga dinamikája.” Szerinte a szabályoknak átláthatóbbaknak és kevésbé politizáltnak kéne lenniük.

Szlovákiában is megjelent az omikron variáns!

Már Szlovákiában is kimutatták a koronavírus új, omikron nevű variánsát – tájékoztatott Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón szombaton.

Az omikron ellen három adag kell a Pfizer/BioNTech-vakcinából

Teljes oltás és frissítő oltás, azaz három adag szükséges az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen a német BioNTech és az amerikai Pfizer együttműködésével kifejlesztett védőoltásból a vírus omikron nevű változatának semlegesítéséhez – közölte szerdán a két társaság

(br, tvnoviny.sk)

Bevezető

A határátlépésre vonatkozó intézkedéseknek szigorúbbaknak kéne lenniük, különösen azután, hogy Szlovákiában is megjelent az omikron – ebben Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár és Marián Kéry (Smer) képviselő is egyetértett az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment