Search by category:
Egyéb kategória

Heger kiakadt a tüntető mentősökre! Ezt üzente nekik!

Heger kiakadt a tüntető mentősökre! Ezt üzente nekik!
Balaskó Réka
2021. 12. 15., sze – 08:54

2021. december 15., szerda – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszterelnök a Sme napilapnak adott interjújában közölte, elszomorítja, hogy pont az egészségügyi dolgozók tüntettek, akik naponta Covid-pácienseket szállítanak. „Teljes támogatásom felől biztosíthatom őket, de elszomorít, mikor a pandémiás időkben szerveznek tüntetést, amire egyébként nincs is szükség” – tette hozzá.

Heger továbbá elmondta, hogy a belügyminiszter is felhívta őt, és tájékoztatta, mi történik. „És én csak az mondtam neki, kérlek, inkább próbáljátak őket felszólítani, hogy az óvintézkedések betartásában mutassanak példát, és ne a megszegésében” – magyarázta a kormányfő az interjúban. Hozzátette: „Kár, hogy ezt az utat választották. Hogy egy sorba álltak az olyan emberekkel, mint Fico vagy Kotleba, akik megszegik a szabályokat. Ez kár volt, és nem szükséges”.

VIDEÓ: Több száz mentős tüntet a parlament előtt

A mentősök azért tüntetnek, mivel szerintük a kormány és a képviselők nem foglalkoznak a helyzetükkel. Nem tetszik nekik az sem, hogy az ígéretek ellenére a jövő évi költségvetés alapján csak bruttó 34 eurós fizetésemelést kapnának.

Elfogadta a kormány a nyári időszámítás kezdetének és végének időpontjait

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter javaslatára keddi ülésén elfogadta a kormány a nyári időszámítás kezdetének és végének pontos időpontját a 2022 és 2026 közötti időszakra.

(br, sme)

Bevezető

Tegnap délután a parlament előtt több elégedetlen mentős tüntetett, mivel az ígért fizetésemelés is elmaradt, és úgy érzik, a kormány semmit sem tesz értük. Nézzük, mit mondott róluk Eduard Heger miniszterelnök!

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment